Orban atacă din nou tabăra Cîțu. Spune că nu i-a plăcut niciodată să-și pupe în posterior șeful și că cei care se înconjoară de astfel de persoane pierd legătura cu realitatea

Orban atacă din nou tabăra Cîțu. Spune că nu i-a plăcut niciodată să-și pupe în posterior șeful și că cei care se înconjoară de astfel de persoane pierd legătura cu realitatea

Preşedintele PNL Ludovic Orban, îi atacă pe cei pe care i-a promovat în partid şi care acum nu sunt alături de el. El susţine că multora dintre cei pe care i-a promovat nu a avut „timp să le dea teste de caracter”.

Ludovic Orban a afirmat, miercuri seară, în discursul ţinut în cadrul Comitetului Director Judeţean al PNL Brăila, că, de când a fost ales preşedinte al PNL, a „ridicat sute de oameni, poate chiar mii” de oameni, fără a încerca să se „construiască” doar pe sine ca om politic.

Orban şi-a început discursul prin a mărturisi că a traversat o perioadă "nu foarte uşoară".

"Am trăit o perioadă foarte dificilă, foarte mulţi dintre oamenii în care am crezut, alături de care am lucrat şi pe care pe mulţi dintre ei i-am dus de nicăieri aproape spre afirmare, m-am trezit că nu mai sunt cu mine. Şi m-am întrebat: ce Dumnezeu se întâmplă? M-am schimbat eu? Am devenit eu altfel, mai rău? Le-am făcut ceva oamenilor ăştia?

ADVERTISING

Nu le-am făcut nimic, dragii mei, sigur că pe mulţi dintre cei pe care i-am susţinut, i-am susţinut argumentat, pe baza carierei politice, pe baza expertizei profesionale. (...) Am mai şi greşit, se întâmplă oricărui om, pentru că la mulţi nu am avut timp să le dau test de caracter. Caracterul unui om nu-l cunoşti în împrejurări normale.

Caracterul unui om îl cunoşti atunci când tu te afli în situaţii dificile şi ai nevoie de oamenii respectivi şi oamenii respectivi sunt alături de tine când tu nu ai ce să le oferi. Sau caracterul îl cunoşti atunci când faci înţelegeri, pe care de multe ori înţelegerile respective, celor cu care au făcut înţelegeri nu le pot aduce în mod sigur avantaje, dar, cu toate astea, îşi respectă înţelegerile.

E adevărat, teste de caracter dai de-a lungul timpului, în colaborarea apropiată cu oamenii şi de multe ori poţi să te înşeli, asta este, pe de altă parte, vă spun un lucru: eu iubesc oamenii, am încredere aproape nebună în ceilalţi, nici nu aş putea să trăiesc altfel", a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISING

El a promis că va fi "mult, mult mai atent la caracter, pentru că la urma urmei politica e o chestiune de morală, de încredere".

"Vă spun din capul locului că lider eşti sau nu eşti. Un lider trebuie să înveţe constant, să se perfecţioneze constant. (...) În toată viaţa mea, parcă a fost un făcut să aleg întotdeauna drumul mai complicat. De exemplu, când eşti la început de carieră dacă te pui bine cu şeful, poţi să prinzi o funcţie de vicepreşedinte imediat că te place şeful, eşti util.

Îi faci cumpărături sau îi scuturi scamele. Dom-le, nu am scuturat scamele în viaţa mea. Nu mi-a plăcut niciodată să-mi pup în c.. şeful, nu mi-a plăcut niciodată să-mi ţin gura atunci când am ceva de spus", a mai spus Orban.

Liderul PNL a precizat că în România sunt "foarte puţini oameni de stat", iar ţara are nevoie de aşa ceva.

”Noi nu suntem ca votanţii PSD”

Anterior, la Galați, preşedintele PNL a susținut un discurs asemănător, în care a atacat echipa lui Cîțu pentru faptul că a pierdut contactul cu realitatea.

ADVERTISING

Amintim că, după ce premierul nu a știut cât costă o pâine, motivând că el nu consumă, ministrul pe care l-a impus la Finanțe nu a știut nici cât e inflația, dar nici salariul minim.

Astfel, Orban le-a spus liberalilor gălățeni că el nu s-a "îmbătat de aerul tare al înălţimilor", pentru că, atunci când "te înconjori într-un cocon de curăţători de scame care te laudă toată ziua de dimineaţă până seara, pierzi legătura cu realitatea".

"În ceea ce priveşte acţiunea mea din interiorul partidului, nu mă voi schimba. Sunt la o vârstă la care mi-e foarte greu să mă schimb. Sigur am făcut greşeli, dacă am făcut greşeli îmi cer scuze pentru ele, dar niciodată nu am făcut greşeli din rea intenţie, din răutate. Poate am făcut greşeli de evaluare în privinţa unor oameni, poate nu întotdeauna am luat decizia cea mai potrivită.

Nu am luat niciodată decizii singur, iar pentru mine a fost fundamental să nu mă îmbete aerul tare al înălţimilor şi întotdeauna am încercat să rămân cu picioarele pe pământ, la firul ierbii, pentru că, în momentul în care te înconjori într-un cocon de curăţători de scame care te laudă toată ziua de dimineaţă până seara, pierzi legătura cu realitatea.

Ca să ai legătura cu realitatea trebuie să fii permanent pregătit să primeşti orice fel de comunicare din partea oricărui cetăţean, oricărui coleg de partid, chiar acele comunicări care nu îţi sunt confortabile, care îţi sunt critice, ele pot să te facă să cântăreşti bine fiecare decizie”, a afirmat Orban.

El le-a transmis liberalilor să aleagă candidatul care li se pare cel mai bine pregătit şi care corespunde exigenţelor lor.   

"Alegeţi preşedintele partidului pe care îl consideraţi că este cel mai bine pregătit şi care corespunde cel mai bine exigenţelor pe care dumneavoastră le formulaţi despre preşedintele partidului. Şi dacă aveţi cumva vreo îndoială, vă rog să faceţi următorul lucru.

Mai avem o lună până la Congres. Încercaţi să vorbiţi cu minim 100 de cetăţeni care nu sunt membri ai PNL. Întrebaţi-i cine este bine să fie preşedintele PNL şi votaţi aşa cum spun oamenii. Pentru că dacă veţi vota aşa cum spun oamenii, nu există decât o singură soluţie pe care dumneavoastră o ştiţi. Decizia care trebuie luată nu trebuie luată în funcţie de un interes personal. (...)

Nu votaţi că dacă eu mă duc cu ăla, poate am şanse să mă pună ăia secretar de stat pe nu ştiu unde. S-au cam consumat posturile de secretar de stat. E adevărat, mai avem şi acum 12 poziţii ale PNL pe care sunt desemnaţi reprezentaţi ai PNL şi care nu au fost puşi în funcţie pentru că provin din filiale care nu sunt pe placul celui care trebuie să facă numirea”, a explicat Orban.  

El a subliniat că decizia de vot la Congresul PNL nu trebuie luată pe bază de interese personale de moment.   

"De cum arată PNL depinde cum va fi guvernată România. Nu luaţi decizii pe bază de judecăţi individuale, pe bază de interese personale de moment. Noi nu suntem ca votanţii PSD care se bucură că primesc ceva în luna de campanie şi după aia nu îi mai calcă nimeni patru ani de zile”, a explicat Orban.

Citește mai multe despre lupta internă din PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇