Orban a spus că Dan Barna a participat la protestul față de ”dictatura COVID”. Liderul USR îl acuză de fake news

Orban a spus că Dan Barna a participat la protestul față de ”dictatura COVID”. Liderul USR îl acuză de fake news

Premierul Ludovic Orban și președintele USR Dan Barna și-au aruncat duminică săgeți, într-o dispută ce s-a purtat ba pe Facebook, ba la TV.

Totul s-a întamplat după ce cei doi, împreună cu Dacian Cioloș, au avut o întâlnire la sediul Guvernului pentru a discuta despre alegerile locale, unde PNL și USR-PLUS au candidat comun.

La plecare, Barna a traversat Piața Victoriei în drumul spre casă și a făcut și o postare de Facebook în care spunea ca ”este clar pentru toată lumea că Guvernul Orban a pierdut controlul pandemiei”. Asta pentru că la acea oră în fața Palatului Victoria erau câteva sute de oameni care participau la protestul anti-COVID.

Protest în Piața Victoriei față de legea carantinei și ”dictatura sanitară” (Video). Jandarmii au împărțit amenzi

Orban: Există o limita!

Invitat seara la o emisiune la B1TV, Orban s-a arătat deranjat de aceasta afirmație, mai ales în contextul în care există acest parteneriat la București.

ADVERTISING

”Cred că am arătat că suntem dispuşi la sacrificii şi că suntem dispuşi să renunţăm la o serie de lucruri. Nu putem renunţa la ceea ce ne conferă nouă identitate, nu putem renunţa la nişte lucruri care sunt fundamentale în activitatea noastră politică.

Adică există o limită în discuţii şi în negocieri, iar o astfel de chestiune, după ce discuţi cu mine despre posibile înţelegeri pe plan local, să dai tură prin Piaţa Victoriei şi să spui că Guvernul Orban a pierdut pandemia de sub control, să spui că planul nostru economic este, de fapt, un plan electoral şi că România are nevoie de un adevărat plan economic, nu este cea mai bună formă de a purta negocieri”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

El a menţionat că s-a ferit să spună lucruri critice despre potenţialii parteneri și se aștepta la același lucru, acuzându-l pe Barna de egoism.

“Nu cred că este momentul ca din motive egoiste sau din dorinţa de a câştiga nişte voturi această formă de colaborare să fie afectată”, a precizat premierul Ludovic Orban.

ADVERTISING

Barna: Soția m-a lăsat la Guvern și a plecat cu mașina

Barna a răspuns pe Facebook. El a negat că ar fi participat la protest și i-a cerut lui Orban să retracteze.

”Nu am participat la protestul din Piața Victoriei. Premierul Orban și publicațiile care i-au preluat afirmațiile trebuie să corecteze acest fake news”, și-a început Barna postarea.

El spune, apoi, povestea pe lung.

”În acest weekend am fost la Sibiu, în circumscripție. Am revenit în București cu mașina familiei, pentru o întâlnire pe care o aveam programată, alături de Dacian Cioloș, la Guvern cu premierul Orban, pentru a continua discuțiile despre o soluție pentru București, prin care Gabriela Firea și ceilalți primari PSD de sectoare să se mute din birouri pe pereții cu tablourile foștilor primari.

Soția m-a lăsat la Guvern plecând acasă cu mașina. După întâlnire, am decis să plec pe jos spre casă, în loc să chem un taxi, pentru plăcerea unei plimbări și ocazia de a trece pe la târgul de la Muzeul Țăranului Român.

ADVERTISING

Am traversat deci prin Piața Victoriei, drumul firesc spre casă. M-am oprit câteva minute să răspund unor întrebări ale unor cetățeni, după care mi-am continuat drumul”, explică pe larg Dan Barna.

Șeful USR concluzionează: ”Nu am fost la protestul din Piața Victoriei. Nu aveam ce să caut acolo. Nu împărtășesc în niciun fel convingerile acelor oameni. Am trecut prin Piața Victoriei în drum spre casă, după întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria”.

https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/posts/892974217779543?__xts__[0]=68.ARAGZsTvsvXycO53ze9XScqLN7oADsTkaa0Cw76AkQB4EuKJaInNhZUXjFWhBOKZ4Ky0t1H34_zqTl0nUUPONocbarOJYW5oS6F9v_ABUaxY6jdrobIPSFzEIfghaQ5qOCECHFaVLLhMXVOQAZQe09t3rDUu7A83nQ12n6szefrOjZAQzc0BkaUHmbFmCOL8S7-HePTaWdFNlNmMmFYtQY8lncDj7kuOoLjtIBBkzWlLA9OybUQ_6Lh-c2uxNrnmjRVdrYH9dZNzvkfluTM3FeYkauPWZtSRWHDhYEJMr5OCKc0326D-I8E_ix679XYrc2wI2UKoj-O0o6ig-ms&__tn__=-R

Protestul de la Guvern. Orban spune ca e regizat, Arafat îi așteaptă la spital

Un protest la care au participat persoane care reclamă abuzuri ale autorităţilor în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus a avut loc, duminică, în Piaţa Victoriei.

Oamenii au protestat faţă de ”dictatura sanitară” şi cei mai mulţi nu au purtat măşti de protecţie şi nici nu au respectat distanţa fizică.

Participanţii au cerut ”libertate” şi au strigat ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”. 

https://www.facebook.com/romania.europalibera/videos/902456570238647/?__xts__[0]=68.ARB6MlHz7LY9QRyaF4XsaqKzNgGv7m4EjD7Cd6cS-XJU5QaqlfCO_nwamG46pUDXCBv10Rw7bTT_kUOgCy7DnUYrHx_byHl0gezOxfJlNUOgCgHG-44GtLCNpSApVhGfuZn26T1F9_roxcQYBFxdZtytK6900cXcmedqiIIK0jG25Mxm1pZclCliEeN_jcMeWWMxeeVzeQY3ooBT6PCf2agCI4axJ_9JMt5eRZIw2jyfC6iezmFI-6DRZpg79Teef11bycz-vHHUqUEOwQhn29VSMi33kJR-ZVnHW-FyKHnqNwCchSUIlHVAj8O0ezWqZYpq9RC2V8H5rXFq2xUMrPnwjvHpcMQ4ykc&__tn__=-R

Ludovic Orban a acuzat un bombardament de ”fake news”, făcut foarte abil de cei care vor să instige la astfel de acțiuni.

“Sunt multe tipuri de lansatoare. Credeţi că s-a născut mitingul din Piaţa Victoriei din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri de pe care s-a făcut mobilizarea la miting.

Nu înţeleg de ce au protestat, că nu vor să poarte mască? Purtatul măştii este principala formă de apărare împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea?”, a spus premierul Orban.

Și secretarul de stat în MAI Raed Arafat a avut un comentariu foarte dur pe acest subiect. Şeful DSU a spus că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus şi protestează în Piaţa Victoriei.

O parte dintre ei sunt convins că nu or să scape”, a afirmat Arafat, precizând că nu este posibil să nu se infecteze unii dintre participanţi, având în vedere că stau aproape unii de alţii şi nu poartă măşti de protecţie.

A.Ș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇