Nicușor Dan spune că-l îngrozește scurtarea mandatului: Eram în forță să fac administrație și iar să fac campanie?

Nicușor Dan spune că-l îngrozește scurtarea mandatului: Eram în forță să fac administrație și iar să fac campanie?

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu este de acord cu ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, menţionând că îl îngrozeşte ideea de a începe o nouă campanie electorală, când este „în forţă” pentru a continua proiectele din administraţie.

Precizările au fost făcute cu ocazia lansării candidatului USR Mihaela Ştefan la funcţia de primar al Sectorului 6.

"Legat de scurtarea mandatului… Eu, personal, m-am îngrozit. Adică un an de zile am plătit datorii. Doi ani, în sfârşit, am făcut administraţie şi acum eram în forţă să fac administraţie şi iar să fac campanie electorală…", a spus el.

ADVERTISING

Edilul a subliniat că românii trebuie să aibă şansa să se informeze asupra aspectelor care ţin de alegerile locale.

"Este o chestiune foarte serioasă faptul că se ia în calcul comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare, pentru că, pur şi simplu, e vorba de un drept al oamenilor de a vota informat.

E singurul moment în care un cetăţean normal, care nu face politică, participă la viaţa cetăţii.

E corect ca atunci când votează pentru locale să se informeze pentru locale, iar când votează pentru europarlamentare să se informeze pentru europarlamentare, iar lucrurile acestea să nu se amestece", a subliniat Nicuşor Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai multe organizații neguvernamentale critică intenția PSD și PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale în luna iunie și consideră că aceasta limitează anumite drepturi ale alegătorilor și afectează competiția electorală și principiile securității juridice. Detalii AICI

Comasarea alegerilor se discută intens

Liberalii din conducerea partidului au votat, miercuri, în unanimitate pentru începerea discuţiilor în coaliţie privind comasarea alegerilor.

”Am discutat cu juriştii noştri din grupurile parlamentare, au analizat acest proiect de comasare, nu este nevoie de nicio modificare legislativă, nu există niciun fel de piedică, de limitare legislativă”, a subliniat Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Singura lege care trebuie modificată este Codul Administrativ, care oricum trebuie modificat, "pentru că acolo s-au produs nişte decalaje, în urma decalării alegerilor din pandemie, validarea primarilor, a consilierilor locali s-a produs cu o anumită întârziere".

În paralel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, le cere colegilor de coaliție un calendar clar, asumat politic, pentru organizarea alegerilor, pentru că el altfel nu poate lucra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇