Nicuşor Dan nu vrea salariu mai mare, dar majorarea e necesară la directorii care ar lua 5.000 – 6.000 de euro în privat

Nicuşor Dan nu vrea salariu mai mare, dar majorarea e necesară la directorii care ar lua 5.000 – 6.000 de euro în privat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a comentat miercuri dimineaţă majorarea salarială pe care tocmai a votat-o Parlamentul pentru edili şi angajaţii din administraţia locală.

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi normal să crească salariile primarilor și viceprimarilor, Nicușor Dan a spus că, din punctul său de vedere, acest lucru nu este necesar.

„Nu e oportună, în acest moment, cu o criză care ne așteaptă, majorarea salariilor tuturor primarilor din România. Inclusiv al meu", a precizat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Acesta a apreciat, însă, că ”avem o problemă în administraţia publică locală în sensul că legea salarizării unitare limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcţionari cu salariul viceprimarului”.  

”În felul ăsta, pe poziţiile de director, dacă pentru poziţiile de execuţie, în opinia mea, salariile din interiorul autorităţilor locale sunt mai bune decât cele din privat şi poate nemeritat, în ceea ce priveşte salariile poziţiilor de director, ele sunt mult mai mici decât în piaţă”, a adăugat primarul.  

ADVERTISING

Directorii nu vor alege administraţia pentru că ei câştigă mult mai bine în privat.  

”Primăria municipiului Bucureşti suntem o primărie care avem un buget de 4 miliarde de lei pe an. Nu o să-ţi vină un director de investiţii, care câştigă în privat 5-6.000 de euro, nu o să-ţi vină pe un salariu de 2.500 de euro. Şi atunci pe poziţia asta şi pe încă cinci, şase, zece poziţii importante pe care tu ai vrea să aduci din piaţă ce este mai bun, nu o să reuşeşti niciodată. E un lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere când vorbim de legea salarizării unitare”, susţine edilul.  

ADVERTISING

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, ca for decizional, o lege care prevede majorări salariale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, dar şi angajații din administrația locală. USR va ataca legea la CCR.

Dacă se va aplica această lege, primarul Capitalei ar urma să primească cu 2.200 de lei mai mult la salariul brut.

Astfel, salariul i-ar crește de la 20.800 de lei brut (4.200 de euro) la 23.000 de lei brut (4.653 de euro).

Salarii majorate în primării. Un deputat PSD a făcut sondaj printre aleșii USR și atacă partidul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇