Negoiță dă 30 de milioane de lei din banii Sectorului 3 ca să-și facă reclamă la activitatea de primar

Negoiță dă 30 de milioane de lei din banii Sectorului 3 ca să-și facă reclamă la activitatea de primar

Robert Negoiță va da aproape 30 de milioane de lei unei companii de construcții a primăriei de sector pe care o conduce pentru „promovare instituțională”. Cu alte cuvinte, pentru mediatizarea activității primăriei și a direcțiilor, administrațiilor și firmelor sale edilitare.

Primăria Sectorului 3 cheltuiește, în fiecare an, milioane de lei pentru a-și promova activitatea.

Spre exemplu, la solicitarea spotmedia.ro, primăria condusă de Robert Negoiță a comunicat că în 2019 a încheiat contracte de promovare instituțională de 15.709.130 de lei, iar în 2020, contracte de 5 milioane de lei.

ADVERTISING

Pentru anul 2022, primăria a organizat o procedură de atribuire fără publicare cu o valoare de 6 milioane de lei pentru promovare instituțională.

După cum v-am informat deja la acel moment, printre companiile media care au primit bani se numără: B1 Channel SRL (adică B1 TV), Ridzon Computers SRL (societate care administrează România TV), Antena 3 SA, DBV Media House SRL (care este deținută de Daniela Madi Păcuraru, soția lui Maricel Păcuraru care deține Realitatea TV), European Business Environment SRL (care are site-ul Știri pe Surse.ro), Gândul Media Network SRL (societatea este deținută de Cristina Săvulescu Budeanu, soția lui Radu Budeanu, care anterior a fost căsătorit cu Dana Budeanu), DC News Media Group SRL (trustul lui Bogdan Chirieac) și Double Click Net SRL (societate deținută de Iliuță Naghi, patronul ziarului Național și de Simona Toader).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În luna martie a anului 2023, Robert Negoiță a propus un nou proiect de hotărâre prin care a cerut Consiliului Local să voteze pentru încheierea unui contract cadru de 30 de milioane de lei pentru promovare instituțională cu SC Smart City Invest SA (firmă a administrației Sectorului 3).

Proiectul nu a fost adoptat de Consiliul Local.

Astăzi, Negoiță a propus aprobarea unui alt contract de promovare instituțională în valoare de 29.998.809 lei cu firma Algorithm Construcții S3 SRL.

După cum îi spune și numele, aceasta este societatea cu care primăria condusă de Robert Negoiță construiește. Nu se ocupă, în mod curent, de contracte de publicitate.

ADVERTISING

Este și firma care lucra ilegal, pe 2 august 2021, pe un șantier clandestin în apropiere de Biblioteca Națională pe care au murit 2 muncitori, striviți de un val de pământ.

Deși este dispusă să cheltuiască zeci de milioane de lei din publici pentru mediatizarea activității sale, Primăria Sectorului 3 nu investește deloc în mediatizare gratuită. Instituția comunică greoi și ineficient cu presa, adesea doar pentru a-și bifa îndatoririle legale de a răspunde la întrebările jurnaliștilor.

În timpul ședinței, viceprimarul Lucian Judele și alți doi consilieri USR - Mihaela Văcaru și Alexandru Sava - au ridicat mai multe probleme și au cerut detalii cu privire la acestă sumă și la motivele pentru care tocmai o firmă de construcții se va ocupa de așa ceva.

Directorul Bogdan Cotigă din cadrul Primăriei Sectorului 3 le-a spus că nu contează cu ce se ocupă firma care încheie contractele. Televiziunile, spre exemplu, au prețuri fixe. Se va negocia, dar - prin folosirea unei companii a primăriei de sector în locul uneia private, specializate în media - s-ar putea reduce costurile.

Proiectul a fost adoptat cu 17 voturi pentru și 9 împotrivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇