Robert Negoiță a fost reclamat de ANI la DNA UPDATE Cum a reacționat primarul, acuzat că a făcut afaceri cu familia pe banii bucureștenilor

Robert Negoiță a fost reclamat de ANI la DNA <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Cum a reacționat primarul, acuzat că a făcut afaceri cu familia pe banii bucureștenilor

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat joi că l-a reclamat la DNA pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Inspectorii ANI au găsit indicii referitoare la săvârşirea de către primarul Sectorului 3 al Capitalei a mai multor fapte de corupţie, inclusiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, respectiv a infracţiunii de fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat remis de ANI, „în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 şi 2020 – 2024, societăţi la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară au încheiat contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului deţin diferite funcţii şi calităţi”. 

ADVERTISING

Contactele vizate sunt:

  • Închirierea unui Mercedes-Benz Viano cu 450 lei/lună fără TVA pentru perioada 01.09.2016 – 31.12.2018 - valoare totală de 13.401 lei - de la o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiță (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi.
  • Cumpărarea ulterioară, prin compania SD 3 SALUBRITATE ŞI DESZĂPEZIRE S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, a mașinii second hand marca Mercedes-Benz Viano cu suma de 39.874,71 euro.
  • Închirierea de la firma familiei a unei suprafeţe de 2.390 mp, dintr-un teren în suprafaţă totală de 48.080 mp, situat în municipiul Bucureşti. Contractul a încetat la data de 02.06.2022, valoarea acestuia fiind de 346.979,4 lei.
  • Închirierea prin SC ALGORITHM CONSTRUCŢII S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, de utilaje şi/sau echipamente, pe o perioadă de 1 an, de la firma familiei Negoiță. Valoarea contractului este de 31.101,84 lei.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Aceste contracte nu au fost menţionate de către Robert Sorin Negoiță în declaraţiile de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de primar 2016 – 2020 şi 2020-2024, fapt ce a atras constatarea indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. 

Potrivit legii, Robert Sorin Negoiță avea obligaţia să declare contractele finanţate de la bugetul local, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării mandatelor de primar, de către societăţile comerciale ale rudelor de gradul I ale acestuia (prin rude de gradul I se înţeleg părinţi pe linie ascendentă), încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat”, arată ANI în comunicat.

ADVERTISING

Reacția lui Negoiță

Edilul a avut o primă reacție pe pagina sa de Facebook, în care spune că verificările sunt normale într-un stat funcțional și că are încredere că instituțiile își vor face treaba, el asigurând cetățenii că nu a comis nicio ilegalitate.

„Este absolut firesc să se facă verificări, iar instituțiile statului să își facă treaba. Astfel că e normal ca și ANI să verifice și să analizeze aspectele ce îi revin în sarcină. La fel de firesc, însă, este ca organele de anchetă să deruleze verificări corecte, iar concluziile să fie făcute publice pentru ca orice situație asupra căreia planează sau au planat la un moment dat suspiciuni să fie clarificată transparent și public.

Asigur pe această cale pe toată lumea ca nu există nimic ilegal în toată activitatea mea și voi face toate demersurile pentru a demonstra acest lucru. Am încredere că adevărul va ieși, și de această dată, la iveală și va lămuri aceste situații menționate de către ANI în comunicatul de presă de azi.

Îmi exprim speranța în faptul că în România sunt instituții ale statului în care lucrează oameni corecți, echidistanți și profesioniști, fără apartenențe sau preferințe politice, și care aleg să își facă treaba adecvat cu scopul suprem de a afla adevărul și realitatea”, a scris pe Facebook Robert Negoiță.

Puțin mai târziu, într-o intervenție la Digi24, a fost mai virulent în discurs.

„Vă asigur că nu există nimic de genul ăsta. Și când zic nimic, asta înseamnă absolut nimic. Din tot ce înjghebează aici în chestia asta nu există nimic.

Ce mi se pare foarte trist este că acum când, de exemplu, cineva vine și zice că e suspiciune, uite ce a făcut Negoiță, scrie toată presa, iar la finalul anchetei, când se va demonstra clar că nu a fost nimic, nu mai scrie nimeni nimic.

Cu atât mai trist e că se fac declarații în presă și pe mine nu mă întreabă nimeni nimic”, a spus Negoiță, precizând că nu a fost audiat de nimeni până acum.

El a continuat afirmând că familia sa nu ar avea nevoie de astfel de contracte, descurcându-se în afaceri și fără.

„E absolut aberant, nu are nicio fărâmă de adevăr. Vă asigur că e o mare fumigenă. În primul rând, că nu are nevoie familia mea de așa ceva. Niciodată”, a conchis Negoiță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇