Negoiță și oamenii din Primăria Sectorului 3, cele mai multe deplasări externe. Cât au costat și ce au căutat până și în Bangladesh

Negoiță și oamenii din Primăria Sectorului 3, cele mai multe deplasări externe. Cât au costat și ce au căutat până și în Bangladesh

Dintre toți șefii din cele 7 primării din București, cei de la Sectorul 3 s-au deplasat de cele mai multe ori în străinătate, în interes de serviciu, în ultimii 2 ani și jumătate.

Per total, Robert Negoiță a fost de 4 ori în Turcia, de 2 ori în Italia, o dată în Bangladesh, dar și în Serbia, Grecia și Republica Moldova.

Iată cine, unde, de ce și cu ce cheltuială din bani publici a călătorit.

Primarul, city managerul și mai mulți directori sau alți angajați din administrația Sectorului 3 și-au început deplasările în străinătate abia în 2022, adică după pandemie.

La solicitarea Spotmedia.ro, Primăria Sectorului 3 a transmis că le-a achitat acestora doar costurile de transport și cazare (în situațiile în care ele n-au fost suportate de organizatorii de evenimente din străinătate - n.red.). Instituția susține, însă, că nu nu a plătit nici diurne și nici alte cheltuieli de deplasare, nici pentru Robert Negoiță, nici pentru city managerul Daniel Ciobîcă și nici pentru alți angajați care au călătorit în străinătate, din toamna lui 2020 încoace.

Mai jos puteți urmări, pe larg, jurnalul deplasărilor în străinătate finanțate cu bani de la bugetul local ale primarului Robert Negoiță, ale city managerul Daniel Ciobîcă și alte altor angajați din administrație.

De 4 ori în Turcia. De la Malatya, la Ankara și Istanbul

  • 21 - 25 ianuarie 2022, Robert Negoiță și city managerul Marius Daniel Ciobîcă au fost în Turcia, la Malatya, la invitația directorului economic al companiei Mimsan Endustri Kazanlari.

Negoiță și Ciobîcă au vizitat două fabrici.

Una aparține Mimsan și face centrale care produc, în cogenerare, energie electrică și termică prin ardere de RDF (deșeuri solide deshidratate) și biomasă.

ADVERTISING

A doua fabrică vizitată a fost una care aparține companiei Disan, care produce stații de sortare a deșeurilor și echipamente cu biodigestionare cu recuperarea gazelor rezultate și producerea de energie electrică și termică.

Singurele cheltuieli menționate de Primăria Sectorului 3 sunt cele cu transportul șefilor din Primăria Sectorului 3: 1.250 lei pentru fiecare.

  • la sfârșitul lunii septembrie 2022, 3 membri ai conducerii primăriei de sector s-au dus la Ankara „la invitația d-lui Onur Yavuz, reprezentant al Irmak Playground Company”, a transmis Primăria Sectorului 3 pentru Spotmedia.ro.

Acolo, cei trei au asistat la „prezentarea de aparate de joacă pentru parcuri”.

Directorul Direcției Administrative din primărie, Radu Alexandru Munteanu, s-a dus la Ankara pe 28 septembrie și s-a întors pe 1 octombrie 2022.

Deplasarea lui Munteanu a costat 3.487 de lei (din care 3.073 lei s-au dus pe transport și 414 lei pe cazare).

Pe 29 septembrie - când Munteanu era încă acolo - au ajuns la Ankara, tot cu scopul de a vedea aparatele de joacă, Robert Negoiță și Daniel Ciobîcă.

Aceștia au mai stat o zi după întoarcerea în țară a lui Munteanu.

Transportul lui Negoiță a costat 5.409 lei, la fel ca al lui Ciobîcă. Și cheltuielile cu cazarea au fost aceleași pentru cei doi. Mai exact, câte 2.299 lei pentru fiecare.

  • pe 8 decembrie 2022, Robert Negoiță și Daniel Ciobîcă au mers din nou împreună la Ankara, la invitația companiei Mortoglu Cevre Tasarim. Au vizitat o fabrică de „unități de reciclare a gunoiului, containere, bănci, coșuri de gunoi stradale, pergole, locuri de joacă și aparate de fitness în aer liber”, a transmis Primăria Sectorului 3 pentru Spotmedia.ro.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru Ciobîcă, vizita s-a încheiat pe 9 decembrie. Și a costat, per total, 4.449 de lei (din care 3.822 lei pentru transport și 627 lei pentru cazare).

Robert Negoiță nu s-a întors acasă cu Ciobîcă, ci s-a dus mai departe, la Istanbul. Acolo a vizitat compania Mert Teknik Fabrik Malzemeleri care produce echipamente hidraulice și pneumatice.

Per total, această deplasare a lui Negoiță a costat 9.487 de lei (din care 6.240 lei achitați pentru transport și 3.247 lei pentru cazare).

  • între 26-29 ianuarie 2023, Negoiță și Ciobîcă au călătorit iar în Turcia pentru a participa la Istanbul Furniture Fair, „cel mai mare târg de mobilă din Europa”, potrivit Primăriei Sectorului 3.

„Au fost prezentate în cadrul expoziției cele mai recente evoluții ale industriei mobilei, studii de piață și analize, prioritar fiind învățământul școlar”, ne-a transmis Primăria Sectorului 3.

Per total, deplasările din ultimii 2 ani și jumătate în Turcia ale primarului, ale city managerului și cea a unui director din primărie au costat 40.883 de lei (echivalentul a circa 8.200 de euro).

De 3 ori în Italia: Regio Emilia, Zane și Milano

  • Între 4 și 6 octombrie 2022, Robert Negoiță a călătorit în Italia, în orașul Regio Emilia, la invitația primarului Luca Vecchi, în scopul consolidării cooperării între Regio Emilia și Sectorul 3.

„Au avut loc discuții pe teme de dezvoltare economică, socială, de sănătate publică, cultură, sport, educație, protecția mediului, salubritate, transport și infrastructură publică, precum și vizită în teren”, ne-a transmis Primăria Sectorului 3.

Alături de Negoiță, au fost la Regio Emilia: consiliera sa pe teme de educație Maria Ștefania Manea și doi directori de școală din sector. Este vorba despre Marilena Dima de la Școala 86 și Ioana Nicolae de la Școala 211.

ADVERTISING

Transportul a costat 959 de lei pentru fiecare membru al delegației. Iar cazarea a costat 941 de lei pentru 3 dintre membrii delegației. Doar cazarea lui Robert Negoiță a costat 2.571 de lei, de aproape 3 ori mai mult decât pentru fiecare dintre celelalte membre ale delegației.

  • Peste o lună și ceva, pe 17 noiembrie 2022, Negoița s-a întors în Italia. De această dată, a călătorit în comuna Zane (din regiunea Veneto), alături de city managerul Daniel Ciobîcă.

Cei doi s-au dus acolo „la invitația companiei Ronda Engineering, specializată în construcția de centrale pentru producerea de energie electrică și căldură din surse regenerabile prin utilizarea biomasei”, a transmis Primăria Sectorului 3, la solicitarea Spotmedia.ro.

„Vizita a avut ca scop prezentarea generatorului EcoGas, care utilizează tehnica pirolizei.

Totodată au fost prezentate cele 5 faze care transformă deșeurile în resurse eco-durabile fără a face schimb de energie cu mediul extern, fără emisii în mediul înconjurător.

Delegația a vizitat și fabrica de echipamente unde se produc subansamble ale centralelor, precum și automatizarea acestora”, ne-a mai comunicat instituția.

  • Între 17 și 20 februarie 2023, Robert Negoiță și Daniel Ciobîcă s-au dus la Milano, „la invitația d-lui Costin Pascu, director comercial al societății Freyrom SA”.

La Milano, cei doi au asistat la „prezentarea celor mai recente evoluții ale industriei ingineriei în cadrul companiei Freyssinet Products Company Italia care dezvoltă dispozitive de rulment, rosturi de dilatație, sisteme posttensionare, echipamente și tehnologii antiseismice”, potrivit Primărei Sectorului 3.

Primăria Sectorului 3 a plătit câte 2.231 de lei pentru transportul lui Negoiță și Ciobîcă și câte 2.212 lei pentru cazarea lor.

Per total, costul acestei deplasări a fost de 8.886 de lei (circa 1.800 de euro.)

În Bangladesh, pentru Poliția Locală

În perioada 11-16 martie 2022, Robert Negoiță, city managerul Daniel Ciobîcă și directorul Poliției Locale a Sectorului 3, Victor Neagum au fost în Dhaka (sau Dacca, în limba română - n.red.), capitala Bangladeshului.

De oraș se ocupă două administrații. Una e responsabilă pentru partea de nord, iar cealaltă, pentru sud.

Negoiță și Ciobîca au fost în sud, în Dhaka South City, la invitația oficialilor Ambasadei Bangladeshului în România.

„Vizita a avut ca scop cooperarea între Poliția Metropolitană din Dhaka South City și Direcția generală de Poliție Locală a Sectorului 3”.

Transportul a costat câte 11.965 de lei pentru Robert Negoiță și pentru Victor Neagu și 11.535 de lei pentru Daniel Ciobîcă.

Per total - fără nicio cheltuială pentru cazare și diurnă - deplasarea a costat 35.465 de lei (circa 7.164 de euro).

În Chișinău, cu noi perspective de înfrățire

În perioada 3-7 februarie 2022, primarul Robert Negoiță s-a dus la Chișinău. A fost invitat acolo de pretorul Sectorului Botanica, Diana Guba, în vederea negocierii acordului de înfrățire și cooperare.

Negoiță nu a avut diurnă și nu a plătit pentru cazare din bani publici. Singura cheltuială menționată este de 1.100 de lei, bani care s-au dus pe transport.

În Germania, la târg de echipamente

Între 1 și 3 iunie 2022, Robert Negoiță, city managerul Daniel Ciobîcă și directorul Direcției Administrarea Domeniului Public Florin Manea s-au dus în Germania, la Munchen.

Acolo au participat la IFAT München 2022 – un eveniment internațional despre echipamente, tehnologii și servicii pentru managementul apei, deșeurilor și materiilor prime.

Primăria Sectorului 3 le-a plătit transportul, în valoare de 1.960 de lei pentru fiecare.

Valoarea deplasării a fost, deci, de 5.880 de lei (circa 1.187 de euro).

La festival, în Serbia

Pe 10-11 iunie 2022, Robert Negoiță s-a dus în comuna Boljevac din Serbia.

A mers acolo „la invitația d-lui Naboja Marijanovic, primar al comunei Boljevac” pentru „punerea bazelor unui acord de înfrățire care să vizeze, în principal, dezvoltarea economică, socială, culturală, educațională și promovarea de proiecte în beneficiul comunității”, a transmis Primăria Sectorului 3, la solicitarea Spotmedia.ro.

Negoiță a participat acolo la festivalul Crnorecie (Valea Timocului Negru).

În Grecia, după aer mai curat

Primarul Robert Negoiță a fost în perioada 18-21 septembrie 2022 la Atena, la invitația Pascaliei Dikaiou, reprezentantă a firmei Belize Development PC.

„Vizita a avut ca scop prezentarea (de către firma din Grecia pentru primarul Sectorului 3 - n.red.) de produse tehno-ecologice de purificare a aerului și tehnologii moderne de creștere a calității aerului”, a transmis Primăria Sectorului 3, pentru Spotmedia.ro.

Transportul lui Robert Negoiță a costat 3.107 lei, iar cazarea, 1.993 de lei. Per total 5.100 de lei (echivalentul a circa 1.030 de euro).

Nota de plată: 23.000 de euro pentru deplasările din primii 2 ani și jumătate

Per total, primarul Robert Negoiță a călătorit în străinătate, în acest mandat, de 12 ori.

În 8 dintre deplasări, Negoiță a fost însoțit de city managerul Daniel Ciobîcă. In alte 3 deplasări s-a dus singur, iar în una a fost însoțit de o consilieră personală și de doi directori de școală.

În două deplasări, pe lângă Daniel Ciobîcă, a mai mers cu Negoiță și câte un director din Primăria Sectorului 3.

Per total, pentru deplasări, cu transport și cazare - fără nicio diurnă și fără cheltuieli suplimentare - Primăria Sectorului 3 a cheltuit, din bani publici:

 - 54.992 de lei (circa 11.100 de euro) pentru Robert Negoiță

 - 36.215 lei (circa 7.300 de euro) pentru Daniel Ciobîcă

 - 23.112 lei (circa 4.660 de euro) pentru ceilalți participanți

Per total, din toamna lui 2020 până astăzi, Primăria Sectorului 3 a cheltuit pe deplasări externe ale angajaților săi (salariați sau cu contract de mandat) 114.319 lei, adică aproximativ 23.000 de euro.

Din datele Spotmedia.ro, Primăria Sectorului 3 este prima în topul cheltuielilor cu deplasările în străinătate.

Anterior, celelalte primării au transmis - la solicitarea Spotmedia.ro - că au cheltuit sume mult mai mici cu deplasările salariaților.

Mai exact, Primăria Sectorului 4 susține că niciun angajat al său nu a avut deplasări de serviciu din toamna lui 2020 încoace. Iar cheltuielile celorlalte primării de sector cu deplasările în străinătate le găsiți în link-urile de mai jos.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇