Unde s-au dus în străinătate angajații Sectorului 5, după ce Piedone a ajuns la închisoare

Unde s-au dus în străinătate angajații Sectorului 5, după ce Piedone a ajuns la închisoare

De la alegerile locale din 2020, doar 2 angajați ai Primăriei Sectorului 5 au călătorit în afara granițelor României, în interes de serviciu. Și nici n-au ajuns prea departe.

Pentru fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, orice călătorie în străinătate era o problemă, din cauză că era judecat în dosarul Colectiv.

Spre exemplu, pe 29 aprilie 2022, Piedone era într-un avion care urma să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă către Florența, cu escală la Munchen.

Avionul a fost oprit, iar Piedone preluat de oamenii legii și dus la audieri, la DNA.

ADVERTISING

Potrivit informațiilor transmise de Primăria Sectorului 5 la solicitarea Spotmedia.ro, niciun angajat al instituției nu a călătorit în străinătate câtă vreme a fost Piedone primar.

Abia după circa 3 luni de la momentul în care acesta a fost încarcerat (pe 12 mai 2022), a avut loc prima deplasare. Nu departe, ci doar până în Republica Moldova.

Un funcționar a trecut Prutul, la Zilele Municipiului Ungheni

Mai exact, potrivit instituției, „în perioada 26.08.2022 – 29.08.2022, domnul Tecău Andrei Florin, inspector în cadrul Serviciului Implementarea și Monitorizarea Proiectelor – Direcția de Investiții – s-a deplasat în Republica Moldova, în municipiul Ungheni în vederea (participării – n.red.) la evenimentul «Zilele Municipiului Ungheni», în conformitate cu dispoziția primarului nr. 3040/25.08.2022”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Costurile acestei deplasări au fost de 1.976 lei.

În ciuda solicitării Spotmedia.ro, Primăria Sectorului 5 nu ne-a comunicat modul în care au fost defalcate cheltuielile (transport, cazare, diurnă etc).

Primăria Sectorului 5 trimite încă din 2018 delegații la Ungheni. Cele 2 administrații au semnat un acord de finanțare (cu bani din partea Sectorului 5 – n.red.) a reabilitării unui centru socio-cultural din orașul din Republica Moldova.

Viceprimarul liberal s-a dus la Chișinău

Și a doua deplasare în străinătate a angajaților Primăriei Sectorului 5 a avut loc tot în Republica Moldova.

ADVERTISING

Mai exact, potrivit primăriei de sector, în baza unor dispoziții emise de primarul Constantin Melnic, în perioada 30.09.2022 – 01.10.2022 viceprimarul Oleg Burlacu (PNL) și consilierul său personal Lucian Mario Mezzo s-au deplasat la Chișinău pentru a participa la evenimentul intitulat „Primul Forum Economic Chișinău”.

Costurile deplasării: 4.843 de lei.

Per total, din vara lui 2022 și până astăzi, 3 angajați ai Primăriei Sectorului 5 au călătorit în Republica Moldova cu cheltuieli totale de 6.819 lei (circa 1.370 de euro).

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 5, de la jumătatea lunii iulie, funcția de primar este ocupată, temporar - până la organizarea unor alegeri locale - de Constantin Melnic (PSD).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇