Ministrul Sănătății își apără consilierul, în scandalul accesării datelor despre vaccinare: Mi se întoarce stomacul pe dos

Ministrul Sănătății își apără consilierul, în scandalul accesării datelor despre vaccinare: Mi se întoarce stomacul pe dos

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut vineri o primă reacție după ce consilierul său onorific Ștefan Voinea a ajuns în centrul scandalului privind cine și ce drepturi are să acceseze datele privind vaccinarea anti-COVID în România.

Voiculescu a distribuit pe Facebook postarea lui Voinea în care acesta explică situația.

”Ștefan Voinea desființează zvonurile de la Radio Erevan de astăzi. Nimic nu mă mai miră cu adevărat zilele astea, dar mi se întoarce stomacul pe dos când văd cum familia unui om este atacată fără nicio justificare, fără nicio verificare, fără nicio urmă de decență”, a adăugat Voiculescu.

Stefan Voinea desființează zvonurile de la Radio Erevan de astăzi. Nimic nu mă mai miră cu adevărat zilele astea dar...

Posted by Vlad Voiculescu on Friday, March 12, 2021
ADVERTISING

Scandalul accesării datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări

Amintim că Ștefan Voinea, cel care coordonează activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare, este acuzat că a accesat fără drept Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Astfel, Corpul de Control al prim-ministrului a fost trimis la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și ar putea sesiza și DIICOT.

ADVERTISING

Ulterior, după ce s-a spus chiar că cel care ar fi accesat platforma ar fi fost fratele consilierului lui Voiculescu, din Germania, Voinea a venit cu precizări. El a explicat că fratele său e în România și a acuzat o campanie de fake news.

”Nu am transmis nimănui parola de acces la RENV, am folosit-o eu, doar că fiind weekend și în deplasare cu familia am solicitat accesul ca să pot să lucrez. Da, chiar dacă era weekend. Contul de acces la RENV nu conține informații personale, nume sau CNP-uri, ci numai date statistice de interes public.

ADVERTISING

Am încercat apoi să mă conectez și pentru că eram pe drum am indicat care este adresa de IP fix (VPN) pe care o voi folosi. Acea adresă IP este alocată unui data center din Germania. Deși am anunțat colegilor din Minister noua adresă IP, am încercat conectarea, dar nu am reușit pentru că adresa nu fusese introdusă încă în lista acceptată de Registrul Electronic Național al Vaccinării”, a scris el.

Miercuri, Ștefan Voinea a anunțat că Ministerul Sănătății nu mai are acces la o platformă care ar permite publicarea unor informații despre vaccinare și pandemie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇