”Ministrul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie să plece” - moțiune simplă depusă de USR și Forța Dreptei UPDATE

”Ministrul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie să plece” - moțiune simplă depusă de USR și Forța Dreptei <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

USR şi Forţa Dreptei au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, cu titlul ”Ministrul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”, anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

Biroul Permanent a decis, marţi, ca moţiunea să fie dezbătută în plenul de luni, 4 martie, de la ora 16:00, iar votul să fie dat marţi.

”Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au depus moţiune simplă împotriva lui Marcel Boloş, ministrul PNL care, prin minciună şi pentru a acoperi găurile din buget generate de furtul PSD-PNL, ia de la românii suferinzi, de la părinţii cu copii bolnavi şi de la femeile care au sarcini cu probleme nu mai puţin de 500.000 de euro în fiecare zi lucrătoare.

ADVERTISING

USR a făcut o prioritate din eliminarea taxei pe boală, dar coaliţia condusă de Ciolacu-Ciucă-Iohannis a refuzat sistematic desfiinţarea acestei aberante zeciuieli, pentru ca PSD şi PNL să aibă bani pentru pensii speciale şi privilegii”, se precizează într-un comunicat USR. 

„Ministrul PNL a inventat taxa pe boală pentru ca, anul acesta, să încaseze 500.000 de euro pe zi de la angajaţii bolnavi, părinţii copiilor sub tratament şi mame.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au minţit când spuneau că vin cu «zero taxe noi», apoi au minţit că nu afectează mamele care au născut , acum mint că au eliminat-o.

De fapt, doar au votat la Senat amendamentele depuse de USR, s-au lăudat şi, apoi, le-au blocat în Camera Deputaţilor. Domnul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală, trebuie sa plece acasă cu suprataxările inventate de dumnealui cu tot”, declară Oana Ţoiu, deputat USR care a avertizat, încă din decembrie 2023, că PSD şi PNL taie, de la 1 ianuarie 2024, din banii românilor aflaţi în concediu medical.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇