Marea Britanie pregătește noi restricții, ritmul de infectare e abrupt

Marea Britanie pregătește noi restricții, ritmul de infectare e abrupt

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că pregătește măsuri mai dure în anumite regiuni, din cauza „ritmului abrupt” de răspândire a noii variante de coronavirus.

În cea mai mare parte a Angliei, şcolile primare vor fi totuşi redeschise săptămâna viitoare, aşa cum era planificat, a mai afirmat el.

Rămân însă alte zone, unde rata de infectare este mai mare, pentru care începutul noului trimestru va fi amânat până pe 18 ianuarie, până la o nouă analiză a datelor.

Johnson a mai spus că fiecare elev din ciclul gimnazial va fi testat la revenirea la şcoală şi, în mod regulat, după aceea.

ADVERTISING

Pentru noaptea de Anul Nou, el a cerut britanicilor să rămână în locuinţe, să nu se întâlnească cu familia sau prietenii decât dacă locuiesc împreună, şi să evite adunările mari.

„Ne aflăm încă în tunelul acestei pandemii”, a adăugat el.

De la miezul nopţii, trei pătrimi din populaţia Angliei (44 de milioane de persoane) se vor afla în nivelul 4 de restricţii. Acesta include ordinul de a rămâne acasă, iar magazinele neesenţiale, sălile de sport şi saloanele de cosmetică vor fi închise.

”În acest moment critic, trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri acest virus. Nimeni nu regretă aceste măsuri mai mult decât mine, dar trebuie să luăm o atitudine fermă acum”, a spus Johnson.

ADVERTISING

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat peste 2,43 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 72.500 de decese asociate. 

Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 50.023 de contaminări şi 981 de decese.

Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat pentru utilizare de urgenţă vaccinurile Pfizer/ BioNTech (pe 2 decembrie) şi Oxford-AstraZeneca (pe 30 decembrie), a început campania de imunizare pe 8 decembrie.

Citeşte şi:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇