Kamala Harris şi soţul ei s-au vaccinat împotriva COVID-19 (Video)

Kamala Harris şi soţul ei s-au vaccinat împotriva COVID-19 (Video)

Vicepreşedinta aleasă a SUA, Kamala Harris, şi soţul ei, Doug Emhoff, s-au vaccinat marţi împotriva COVID-19, transmit Reuters şi dpa.

”Doresc să încurajez pe toată lumea să se vaccineze'”, a declarat Harris (56 de ani), după ce a primit prima doză de vaccin.

”Literalmente, este vorba despre salvarea de vieţi. Am încredere în ştiinţă şi cei care au creat şi aprobat acest vaccin sunt oameni de ştiinţă”, a adăugat ea.


Vaccinul, creat de compania Moderna, a fost administrat la United Medical Center din Washington. Pentru a se obţine o eficienţă maximă, este nevoie de administrarea unei doze iniţiale şi a unui rapel.

Kamala Harris a devenit a doua personalitate americană dintr-o minoritate etnică care primeşte doza de vaccin anti-COVID-19, după medicul militar general Jerome Adams la 18 decembrie.

Anterior, altor oficialităţi americane, printre care preşedintele ales Joe Biden şi vicepreşedintele în exerciţiu Mike Pence, le-au fost administrate doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech.

Biden a anunţat că va face o prioritate din combaterea epidemiei de COVID-19, care a dus la infectarea a peste 19 milioane de americani şi a cauzat moartea a 334.000 de persoane în SUA. El a primit doza iniţială de vaccin săptămâna trecută, iar momentul a fost transmis de posturile de televiziune din SUA.

Joe Biden şi Kamala Harris îşi vor prelua mandatele la 20 ianuarie anul viitor, după victoria lor în alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, în dauna preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇