Marcel Ciolacu spune că printre ostaticii din Gaza mai sunt încă patru care erau în curs de obținere a cetățeniei române

Marcel Ciolacu spune că printre ostaticii din Gaza mai sunt încă patru care erau în curs de obținere a cetățeniei române

Există o îngrijorare în rândul comunității românești, a spus premierul Marcel Ciolacu, după vizita ta din această săptămână în Israel. Iar această îngrijorare are legătură cu ostaticii rămaşi în Gaza, dintre care doi au cetăţenie română şi cetăţenie israeliană, iar patru erau în procedură de obţinere a cetăţeniei române.

Declarațiile au fost făcute vineri de premierul Marcel Ciolacu, la Sibiu, informează News.ro.

„Există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel. (...) Mai mult, din ostaticii rămaşi, doi au cetăţenie română şi cetăţenie israeliană, patru erau în procedură de obţinere şi a cetăţeniei române.

ADVERTISING

M-am întâlnit cu primul ministru, m-am întâlnit preşedintele statului Israel, cu preşedintele Parlamentului, Knessetului.

Nu a existat instituţie în care să intru împreună cu colegii mei fără să întâlnesc cel puţin o persoană care să nu îmi spună că părinţii i s-au născut în România (…) sunt din Neamţ, din Iaşi. Este o legătură foarte strânsă între România şi Israel”, a afirmat premierul.

El a mai spus că vor continua să monitorizeze situaţia din Orientul Mijlociu, situaţie cu o nouă criză de securitate, după criza de securitate cu războiul din Ucraina.

ADVERTISING

MAE: Trei ostatici, unul a decedat

Potrivit comunicărilor MAE pe subiect, printre ostaticii luați de Hamas se aflau și trei cetățeni cu dublă cetățenie, româno-israeliană.

Însă, în data de 14 decembrie 2023, MAE a anunțat decesul uneia dintre persoanele cu dublă cetățenie capturate de Hamas.

În consecință, informa MAE la acel moment, două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇