Marcel Boloș a depus jurământul ca ministru al Digitalizării, într-o ceremonie de 3 minute, la Cotroceni

Marcel Boloș a depus jurământul ca ministru al Digitalizării, într-o ceremonie de 3 minute, la Cotroceni

Liberalul Marcel Boloș a depus jurământul, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a sa în funcția de ministru al Digitalizării și Cercetării.

Ceremonia a fost una extrem de scurtă, de doar trei minute, fără niciun fel de declarație sau discurs din partea șefului statului.

Până azi, Marcel Boloș ocupa funcția de consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. El a fost ministru al Fondurilor Europene, în Guvernul Ludovic Orban, și este și directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

ADVERTISING

SpotMedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT, ceremonia de la Cotroceni:

14:08 - Ceremonia s-a încheiat după doar 3 minute, fără niciun fel de discurs sau declarație din partea lui Iohannis.

14:06 - Boloș a depus jurământul.

marcel-bolos-juramant

14:05 - Cu o întârziere de 5 minute, începe ceremonia de depunere a jurământului. Participă și președinții celor două camere ale Parlamentului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

Prima schimbare în Guvernul Ciucă

Boloș vine la Digitalizare după demisia colegului său de partid, Florin Roman, care a plecat din fruntea ministerului după după doar 20 de zile, pentru că presa a scos la iveală minciuni din CV, dar și probleme de plagiat.

ADVERTISING

Din 15 decembrie, de când Roman a demisionat, interimatul a fost asigurat de Virgil Popescu, ministrul Energiei, ocupat să gestioneze criza facturilor. Interimatul se apropia însă de final, așa că a fost nevoie să fie grăbită decizia unei numiri pline.

Pentru înlocuirea lui Roman au fost vehiculate în tot acest timp mai multe nume, Florin Cîțu spunând că și-ar dori ca portofoliul să fie acordat unei femei.

În cele din urmă, la începutul săptămânii, chiar Marcel Boloș a fost cel care a anunțat că a acceptat propunerea și se înhamă să gestioneze Digitalizarea și Cercetarea, dar că dacă nu se va descurca nu are o problemă să își dea demisia.

ADVERTISING

O zi mai târziu în fața jurnaliștilor venea șeful PNL, Florin Cîțu, care spunea că el nu a făcut nicio propunere și că decizia va fi luată în ședința conducerii partidului. Însă joi, același Cîțu a anunțat, destul de sec, că PNL îl propune oficial pe Boloș, acesta fiind susținut de liberalii din Ardeal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇