Marcel Boloș a fost propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării

Marcel Boloș a fost propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării

Președintele PNL Florin Cîțu a anunțat joi că liberalii au decis să-l propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării și Cercetării. Postul a rămas liber după demisia lui Florin Roman, ca urmare a scandalului de plagiat și fals în CV ce l-a avut ca protagonist.

”Îi urăm succes și are toată susținerea PNL pentru a avea un mandat de succes”, a spus Cîțu, într-o conferință de presă.

Anunțul de azi vine după un episod ciudat. Mai exact, primul care a făcut anunțul despre posibilitatea ocupării postului de ministru a fost chiar Boloș, în presa din Cluj.

ADVERTISING

”Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. (…) Pentru mine este o onoare dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, spunea Boloș marți.

Miercuri, însă, Cîțu a venit în fața jurnaliștilor să le spună că el nu a făcut niciun fel de propunere către Boloș, decizia urmând să fie luată.

”Aici am văzut câteva comentarii bizare. Eu nu i-am făcut această propunere domnului Boloş. Eu aşteptam o propunere din partea colegilor din Ardeal”, a subliniat Cîțu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așadar, liberalii din Ardeal au impus numirea lui Boloș fără o consultare prealabilă cu șeful PNL și au menținut-o până la capăt, astfel că astăzi Cîțu a anunțat, sec, propunerea oficială.

Marcel Boloş este în prezent directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. El a fost ministru al Fondurilor Europene, în Guvernul Ludovic Orban.

Îngropat în facturi, Popescu era interimar și la Digitalizare

Cel care a ocupat anterior postul, Florin Roman, și-a dat demisia la jumătatea lunii decembrie și de atunci interimatul e asigurat de Virgil Popescu, ministrul Energiei, ocupat până peste cap în această perioadă cu criza facturilor.

ADVERTISING

Florin Roman a fost acuzat de plagiat, după ce și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susținea că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Era singura activitate a lui Roman cu legătură cu digitalizarea.

Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit însă că volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională și chiar și Roman a spus că nu deține un exemplar din propria lucrare. În schimb, există o carte cu același titlu, apărută la aceeași editură, dar cu autori diferiți, iar politicianul nu se afla printre ei.

Ulterior, jurnaliștii au început să-i analizeze disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012. Chiar Florin Roman a trimis redacției 10 pagini din aceasta și jurnaliștii au descoperit că sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Chiar dacă și-a dat demisia, Roman nu și-a asumat minciunile din CV și plagiatul, acuzând în schimb un atac împotriva sa, orchestrat de USR și Dacian Cioloș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇