Cîţu spune că Ciucă a fost pus premier pentru că nu are aspiraţii politice: Eu îmi asum rolul de băiat rău, când e vorba de bani publici

Cîţu spune că Ciucă a fost pus premier pentru că nu are aspiraţii politice: Eu îmi asum rolul de băiat rău, când e vorba de bani publici

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că Nicolae Ciucă a fost ales premier, pentru că ”nu are aspiraţii politice”.

Publicitate

”Este un om care îşi face treaba bine la Guvern, dar din primul moment am discutat (..) tocmai pentru a elimina această problemă a polilor de putere”, a afirmat Cîţu, miercuri, la DC News.

Întrebat care este relaţia sau cu preşedintele Klaus Iohannis, Florin Cîţu a spus că e foarte bună.

”Încă ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, aşa cum v-am obişnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta. Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situaţia politică, la situaţia geopolitică”, a declarat preşedintele PNL.

Publicitate

Despre centrele de putere create prin faptul că preşedintele PNL nu este şi premier, Cîţu a răspuns: ”Binenţeles că toţi am avut această discuţie înainte de a merge pe drumul acesta, era clar că anul trecut s-a văzut ce s-a întâmplat şi atunci nu suntem nebuni să o facem din nou, la o lună după.

De aceea, am ales pe cineva care nu are aspiraţii politice, este un om care îşi face treaba bine la Guvern, dar din primul moment am discutat (..) tocmai pentru a elimina această problemă a polilor de putereâ”. 

Întrebat dacă Nicolae Ciucă nu are aspiraţii politice, Cîţu a răspuns:

”Astea au fost discuţiile atunci, să mergem într-o direcţie în care... tocmai ca să nu creăm această problemă cu polii de putere. Are susţinerea PNL, a fost propus de mine să fie premier, are susţinere, dar tocmai pentru că am văzut anul trecut, şi asta este în România, nu că depinde de mine sau de persoană, aşa se fac lucrurile, am văzut şi în guvernarea PSD trei guverne la rând, unul după altul, am încercat să găsim o persoană care nu are aspiraţii politice, dar doreşte şi a vrut să accepte în acest moment dificil să fie premier şi să îşi asume această responsabilitate”. 

"Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba"

Întrebat marţi seară, la TVR, ce relaţie are cu premierul, Cîţu a afirmat că discută cu el şi că acesta "îşi face treaba foarte bine".

"Este o relaţie foarte bună, Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba foarte bine", a declarat fostul premier.

Întrebat dacă actualul premier se sfătuieşte cu el cu privire la Guvern, Cîţu a susţinut că "nu este o astfel de relaţie şi nici nu ar fi nevoie, pentru că instituţia guvernamentală are grijă de tine şi te ajută să preiei frâiele".  

"Nu vreau să influenţez nici modul de a lua decizii, avem stiluri diferite, dar este premierul Partidului Naţional Liberal, este un om cu care am lucrat în două guverne şi am lucrat bine cu el. Avem o relaţie strânsă, dar vreau să-şi pună propria amprentă pe această guvernare. (...) Să ia decizii cu care el să fie confortabil pentru că nu este uşor să ai un guvern în care ai două partide cu doctrine diferite”, a explicat Cîţu.

Cîţu, băiat rău

Despre deciziile politice, Cîţu a arătat că acestea se iau la partid şi apoi în coaliţie.

”La partid sunt variante şi vă spun că la partid eu sunt cel care de fiecare dată atrag atenţia că orice msură care implică bani publici trebuie să vină cu condiţionalităţi.

Şi eu îmi asum acest rol de băiat rău, când e vorba de bani publici, şi poate supăr şi pe ministrul Energiei şi pe premier, nu mă interesează, e vorba de bani publici, nu poţi să dai bani gratuiti tuturor, ei vor cere. Trebuie să pui condiţii”, a subliniat Cîţu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇