Macron va câștiga detașat un nou mandat de președinte al Franței (sondaj)

Macron va câștiga detașat un nou mandat de președinte al Franței (sondaj)

Preşedintele francez Emmanuel Macron este creditat cu 27% din intenţiile de vot în prmul tur al alegerile prezidenţiale, prevăzute la 10 aprilie, urmat de candidata Les Republicains (LR, dreapa, opoziţie) Valérie Pécresse şi a Rassemblement National (RN, extrema dreaptă) Marine Le Pen, creditate cu 16%, şi de Éric Zemmour (13,5%), potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial, realizat pentru Le Figaro şi LCI.

Potrivit acestui sondaj, realizat cu trei luni înaintea scrutinului, Emmanuel Macron este creditat cu o victorie indiferent de scenariu.

ADVERTISING

El este creditat cu 27% dn voturi în toate scenariile din primul tur şi le devansează cu mult pe Marine Le Pen şi Valérie Pécresse, aflate în recul cu un punct procentual şi care se bat pentru a intra în turul doi.

Éric Zemmour, liderul ”Reconquête!”, stagnează la 13,5% (+0,5).

El îl devansează însă pe Jean-Luc Mélenchon, creditat cu 8,5% din intenţiile de vot, urmat de ecologistul Yannick Jadot (7%), socialista Anne Hidalgo (3,5%) şi Christiane Taubira (2,5%).

ADVERTISING

Suveranistul Arnaud Montebourg este creditat cu 1% din intenţiile de vot, la fel ca Jean Lassalle şi Philippe Poutou.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale, prevăzut la 24 aprilie, Macron este creditat cu o victorie, indiferent de scenariu.

În cazul în care ar înfrunta-o din nou pe Marine Le Pen, el ar înfrânge-o cu 59% la 41%.

În cazul în care ar înfrunta-o pe Valérie Pécresse, Macron ar obţine o victorie cu 55% la 45%.

În cazul unui duel cu Éric Zemmour, preşedintele francez ar fi reales cu 63%, la 37%.

ADVERTISING

Acest sondaj a fost relizat înainte ca Macron să provoace o polemică, după ce a declarat că vrea să-i ”calce pe nervi pe nevaccinaţi”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇