Brigitte Macron e decisă să îi dea în judecată pe cei care au alimentat fake news-ul că ar fi transgender

Brigitte Macron e decisă să îi dea în judecată pe cei care au alimentat fake news-ul că ar fi transgender

Informația mincinoasă că s-ar fi născut bărbat și a făcut schimbare de sex au supărat-o destul de tare pe prima doamnă a Franței, care a hotărât să lanseze o acţiune în justiţie pentru răspândirea de fake news-uri.

Totul a început după ce, în toamnă , o publicaţie de extremă dreapta a publicat zvonuri neîntemeiate, cum că s-a născut bărbat şi a purtat iniţial numele Jean-Michel Trogneux, Trogneux fiind numele soţiei preşedintelui francez înainte de căsătorie. Adepţi ai teoriei conspiraţiei, inclusiv din cercuri anti-vaccin şi de extremă-dreapta, au rostogolit povestea în social media.

Aceste zvonuri au început să circule în contextul în care Emmanuel Macron se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor, deşi nu a anunţat încă oficial că va candida din nou, şi au stârnit preocupări că va urma o perioadă de campanie „murdară” similară celei de la recentele alegeri din SUA.

Hashtag-ul #JeanMichelTrogneux a fost intens vehiculat pe Twitter în Franţa în ultimele săptămâni.

Avocatul doamnei Macron, Jean Ennochi, a menţionat pentru Reuters că plângerea vizează câteva persoane, fără a da nume şi fără a preciza dacă este vorba de o acţiune civilă sau penală. Biroul Primei Doamne a Franţei a refuzat să comenteze.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇