Ludovic Orban protestează la Cotroceni: Iohannis face propria Mineriadă. E un mincinos nerușinat care și-a bătut joc de toți (Foto & Video)

Ludovic Orban protestează la Cotroceni: Iohannis face propria Mineriadă. E un mincinos nerușinat care și-a bătut joc de toți (Foto & Video)

În timp ce la Cotroceni consultările cu final previzibil au ajuns deja la jumătate, în față, în jur de 20 de politicieni în frunte cu Ludovic Orban protestează purtând pancarte cu mesaje critice la adresa șefului statului.

În primul rând, Orban consideră că și Forța Dreptei ar fi trebuit să fie chemată la consultări, fiind prezentă în Parlament, chiar dacă nu a fost testată prin vot la alegeri. Amintim că Forța Dreptei este formațiunea înființată de Orban după ce a plecat din PNL, fiind urmat de mai mulți parlamentari și membri, odată ce liberalii au decis coaliția cu PSD.

ADVERTISING

Orban l-a acuzat pe Iohannis că este mincinos și că a trădat românii care l-au votat.

„Astăzi, Iohannis, chiar de ziua de naștere, face propria Mineriadă politică, fără mineri. Adică își bate joc și trădează încrederea și speranța care i-au fost acordate de 6 milioane de români pentru promisiunile pe care le-a făcut în campanie. O Românie fără PE-SE-DE, dacă vă aduceți aminte. (...)

Astăzi, Iohannis comite ultimul act de trădare, dând puterea pe mână caracatiței PSD. Începând de astăzi, după desemnarea lui Ciolacu, Klaus Iohannis arată că nu a fost altceva decât un cal troian al PSD, nu a fost altceva decât un mincinos nerușinat care și-a bătut joc de toți oamenii cărora le-a făcut promisiuni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noi suntem oamenii care nu am trădat electoratul”, a spus Orban, într-o scurtă declarație în fața jurnaliștilor.

De îndată ce politicienii protestatari și-au făcut apariția pe trotuarul din fața Palatului Cotroceni, au venit în jurul lor mai mulți jandarmi.

Urmărește LIVE cum se desfășoară consultările de la Cotroceni

Declarații de presă

Ludovic Orban, împreună cu parlamentarii din Forța Dreptei, protestează față de nominalizarea unui premier PSD și menținerea coaliției toxice PSD-PNL.

Publicată de Forța Dreptei pe Marţi, 13 iunie 2023

Luni, după demisia lui Nicolae Ciucă, Ludovic Orban a făcut apel către conducerea PNL să rupă coaliția cu PSD, iar lui Iohannis i-a cerut să nu îl pună pe Ciolacu premier.

ADVERTISING

„Am un mesaj către conducerea PNL: încă NU este târziu! Denunțați protocolul de colaborare cu PSD! Schimbați macazul, reveniți cu fața către alegătorii care v-au dat încrederea. Rupeți coaliția! Se poate forma o majoritate de centru-dreapta în actualul Parlament.

Îi cer lui Iohannis să NU desemneze premier din partea PSD! Dacă va face acest lucru va rămâne ca cel mai mare trădător politic în istoria democrației românești de după 1989”, a declarat luni Ludovic Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇