Ciucă a devenit președinte al Senatului, la o zi după ce a demisionat din Guvern. Șoșoacă a făcut scandal iar (Video)

Ciucă a devenit președinte al Senatului, la o zi după ce a demisionat din Guvern. Șoșoacă a făcut scandal iar (Video)

Senatorii au fost convocați marți în ședință, pentru a-și alege un președinte, la aproape un an după ce funcția a fost vacantată. Nicolae Ciucă, susținut de PNL și PSD, a fost ales fără emoții, la o zi după ce acesta și-a dat demisia din fruntea Guvernului, lăsându-i locul liber lui Marcel Ciolacu, conform protocolului rotativei.

Au fost 88 de voturi „pentru”, în timp ce 16 senatori au votat „împotrivă”. Ciucă avea nevoie de 68 de voturi pentru a deveni șef al Senatului.

Ciucă a avut un singur contracandidat. USR a propus-o pe Anca Dragu pentru șefia Senatului, acuzând că rotativa este o mascaradă și că Ciucă e recompensat cu a doua funcție în stat.

ADVERTISING

Cei de la AUR au spus că ar avea mai multe propuneri, „dar suntem realiști, conservatori fiind, prin urmare, cu 10 voturi cât avem noi, nu avem cum să susținem un candidat și de aceea nu vom face o propunere”.

UDMR s-a abținut să propună un contracandidat pentru Ciucă.

Cât era așteptat rezultatul votului, Diana Șoșoacă s-a dus să-l filmeze pe Ciucă, dar acesta a fost flancat de mai mulți mulți colegi, printre care și Daniel Fenechiu. La un moment dat, Șoșoacă a început să strige la el, acuzându-l că a lovit-o intenționat cu cotul.

Publicată de Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial pe Marţi, 13 iunie 2023

Amintim că Senatul era condus interimar de aproape un an de Alina Gorghiu. Fostul președinte plin a fost Florin Cîțu, care a demisionat, împins de partid, pe 29 iunie 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇