Ludovic Orban, chemat la audieri în dosarul Pițurcă-Romarm: Dacă toți ar fi ca mine, nici n-ar fi necesar DNA-ul

Ludovic Orban, chemat la audieri în dosarul Pițurcă-Romarm: Dacă toți ar fi ca mine, nici n-ar fi necesar DNA-ul

Fostul premier Ludovic Orban a fost audiat, miercuri, la DNA, în calitate de martor în dosarul Romarm. La ieşire, el a spus că nu ar mai fi nevoie de DNA dacă toţi politicienii ar fi ca el.

„Am fost chemat în calitate de martor la solicitarea părților, am dat toate informațiile care mi s-au solicitat cu privire la această anchetă care se derulează și dacă mi se mai solicită evident că voi da orice fel de informații”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

El susține că nu a avut legătură cu derularea achiziției.

ADVERTISING

„Nu am avut niciun fel de legătură cu derularea achiziției, cu partenerii achiziției, eu am participat la inaugurarea unei linii de producție la invitația ministrului Economiei și Energiei și chiar am considerat că este un lucru bun faptul că începem să producem măști FPP 3, era o criză gravă în momentul respectiv, lipseau aproape cu desăvârșire pe piață”, a adăugat fostul premier din primul an de pandemie.

Întrebat dacă știa de implicarea familiei Pițurcă în aceste achiziţii, Orban a răspuns că îl cunoaște pe Victor Pițurcă, dar acest lucru „nu înseamnă că eu aș fi avut vreo legătură cu acest subiect. Nu am discutat cu domnul Puițurcă niciodată acest subiect, eu nu cred că l-am mai văzut din 2018-2019”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În mod normal, ar fi trebuit să fie o investiție bună, care să asigure capacitatea statului român de a produce astfel de materiale critice, acuma dacă s-au luat utilaje de proastă calitate, dacă s-a făcut sau nu s-a făcut procedură de achiziție, prețul la care se produc, acestea sunt chestiuni de care nu aveam cum să am cunoștință”, a subliniat Ludovic Orban.

Dacă toţi politicienii ar fi fost corecţi şi cinstiţi ca el...

Fostul prim-ministru a mai afirmat că, dacă toţi politicienii ar fi fost corecţi şi cinstiţi ca el, probabil că nu ar fi fost nevoie de DNA.

ADVERTISING

Orban a fost întrebat de ce s-a ajuns ca un fost prim-ministru să fie audiat ca martor într-un dosar de corupţie şi dacă îşi reproşează ceva cu privire la dosarul în care a fost chemat la DNA.

„Cui, mie să-mi reproşez? Eu aş fi foarte bucuros ca în viaţa publică din România să fie oameni publici atât de cinstiţi, corecţi şi de legalişti cum am fost eu. Poate nici n-ar fi necesar DNA-ul, dacă ar fi toţi politicienii ca mine. Dacă s-a întâmplat, trebuie, evident, DNA-ul să-şi facă datoria, să cerceteze faptele şi dacă există vinovăţie instanţele trebuie să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei şi cine a comis infracţiuni să fie pedepsit. Asta este”, a susţinut Ludovic Orban, citat de News.ro.

Întrebat dacă a fost surprins că a fost chemat la declaraţii la DNA , Orban a răspuns: „Da, mărturisesc că da, pentru că nu am nicio legătură cu subiectul”.

„Pe de altă parte, eu totdeauna sunt un om care a colaborat cu instituţiile statului şi de fiecare dată când mi s-a cerut orice informaţie sau orice element pe care îl cunosc, am colaborat”, a adăugat fostul premier.

Fostul director al Romarm Gabriel Ţuţu este cercetat de procurorii DNA într-un dosar care vizează măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇