După mai bine de o lună de când a fost la un pas de arest, directorul Țuțu e demis de la conducerea Romarm

După mai bine de o lună de când a fost la un pas de arest, directorul Țuțu e demis de la conducerea Romarm

Anchetat de DNA pentru diverse infracţiuni şi pus sub acuzare de mai bine de o lună, abia acum Gabriel Ţuţu a fost demis din funcţia de director general al companiei Romarm, iar decizia va intra în vigoare abia din 14 martie.

„Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începând cu data de 14.03.2023.

ADVERTISING

Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de către directorul economic al CN ROMARM SA.”, arată compania într-o informare de presă emisă joi. 

De la începutul lunii februarie, Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual în legătură cu achiziţii de maşini de fabricare a măştilor sanitare şi de măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

Săptămana trecută, ministrul Economiei, Florin Spătaru, spune că Parchetul a clarificat statutul juridic şi care sunt restricţiile de desfăşurare a activităţii, iar Ţuţu nu ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇