Iohannis, după alegerile locale: A fost o victorie majoră a Dreptei. PSD trece în Opozitie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate

Iohannis, după alegerile locale: A fost o victorie majoră a Dreptei. PSD trece în Opozitie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, luni, în cadrul căreia a felicitat câștigătorii alegerilor locale de duminică.

El a subliniat că pentru Partidul Național Liberal este un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Iohannis a felicitat și USR-PLUS, afirmând că pentru o formațiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun.

Totodată, Iohannis a precizat că PSD trece acum în Opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate.

”A fost și o victorie majoră a Dreptei. S-a conturat o nouă realitate politică, în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine iar PSD trece în Opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate.

Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, victoria la alegerile locale trebuie confirmată și la cele parlamentare.

ADVERTISING

Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat”, a mai declarat Iohannis.

Șeful statului a încurajat partidele de Dreapta să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.

SpotMedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT, declarația susținută de președintele Klaus Iohannis:

  • Ieri au avut loc alegerile locale în România în condiții cu totul speciale, generate de epidemia de COVID-19.
  • Ceea ce am văzut pe tot parcursul zilei de duminică în majoritatea covârșitoare a secțiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Felicit autoritățile implicate și pe toți membrii birourilor electorale care au făcut posibil ca alegătorii să-și exprime opțiunile în condiții de maximă siguranță.
  • Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore și avem, iată, un nou exemplu că, atunci când autoritățile acționează cu răspundere, rezultatele se văd.
  • Le mulțumesc în mod special tuturor cetățenilor care au mers ieri la urne. Contribuția voastră, dragi români, face ca România să fie o democrație vie și puternică.
  • Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză sanitară. Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune.
  • Implicarea fiecăruia dintre noi în momentele de decizie majoră privind viitorul nostru este cea care va transforma România în țara pe care ne-o dorim. În urma scrutinului pentru locale, victoria aparține în primul rând democrației românești.
  • A fost și o victorie majoră a Dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în Opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiție pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD și apoi cu votul de la alegerile prezidențiale.
  • Pentru Partidul Național Liberal, este un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteți astăzi cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă și prin responsabilitatea cu care v-ați asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România.
  • Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată și că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localități.
  • Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări, ați dovedit că perseverența și proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid și vă pot asigura un loc important pe scena politică.
  • Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viața publică, pentru politicieni maturi și administratori competenți. Este și un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea și pe viitor a formațiunilor de Dreapta, România are șansa să se modernizeze și să se dezvolte.
  • Românii au votat pentru o direcție nouă, a bunului simț, a democrației.
  • Administrația publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali, precum transparență, integritate, profesionalism, toate puse în slujba unui principiu esențial: interesul public.
  • Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunitășilor. Mă bucură participarea tinerilor în număr mare.
  • Cei care au câștigat sunt obligați să livreze o administrație publică serioasă.
  • Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili.
  • Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv.
  • Victoria Dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.
  • Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat.
  • Îi fecilicit pe toți cei care au câștigat mandate dar îi avertizez că nu vor avea o misiunie ușoară, pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari.
  • Fac un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere cât mai rapid și fluent.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PSD a pierdut Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a fost câștigată de Nicuşor Dan, cu 42.74 % din voturi, în timp ce Gabriela Firea a obținut doar 37.97%, potrivit datelor provizorii după numărarea a peste 94,17 % din voturi.

La nivelul întregii țări, PNL a câștigat cursa locală în 15 municipii reședință de județ și în Sectorul 6, în timp ce PSD a obținut 13 municipii reședință de județ și Sectorul 4.

În schimb, USR are primari în 4 municipii reședință și în sectoarele 1 și 2.

UDMR a obținut victorii în 4 municipii. Capitala României și un municipiu vor fi conduse de independenți.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇