Liderii de la București salută la unison cererea R.Moldova de aderare la UE și o asigură de tot sprijinul

Liderii de la București salută la unison cererea R.Moldova de aderare la UE și o asigură de tot sprijinul

Liderii politici de la București salută cererea de aderare la Uniunea Europeană semnată joi de președintele Maia Sandu în numele Republicii Moldova, și își exprimă deplina susținere pentru pașii următori, până la aderarea efectivă.

”Salut cu caldură demersul istoric de astăzi al Președintei Maia Sandu. România va continua să fie un susținător sincer, constant și activ al locului R. Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris pe Twitter președintele Klaus Iohannis.

”Demersul inițiat de Maia Sandu privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este o veste foarte bună! PSD va susține activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de integrare care va urma, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât și în Parlamentul European”, a scris pe Facebook președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

„Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric. România va continua să lucreze alături de R. Moldova în parcursul său către UE”, a dat asigurări pe Facebook și premierul Nicolae Ciucă.

”Locul Republicii Moldova și al cetățenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană! Este unica oportunitate pentru o viață mai bună și mai sigură a cetățenilor RM. Vom acționa hotărât, și pe mai departe, pentru ca acest scop să devină realitate!”, a subliniat și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter.

„Sunteți bineveniți în Uniunea Europeană” - acesta trebuie să fie răspunsul nostru și la cererea Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană. Am spus mereu că Republica Moldova aparține Europei și are dreptul să devină membru al Uniunii Europene.În ultimele zile am văzut mai clar ca niciodată că locul Republicii Moldova și al cetățenilor săi este în Uniunea Europeană. S-au mobilizat exemplar pentru a veni în sprijinul oamenilor care fugeau din calea războiului și au acționat în spiritul valorilor europene. Acum este timpul să trecem la treabă! Cetățenii Republicii Moldova merită acest lucru!”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Eu și USR vom fi alături de Moldova cu toate forțele noastre. Ca membri ai Renew Europe ne mândrim cu cea mai pro-europeană și profesionistă echipă de oameni politici capabili să ajute Chișinăul pe drumul decis. E dreptul oricărui stat să își decidă soarta, iar Moldova a ales. Locul ei e într-o Europă unită alături de România”, a declarat președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Și alți politicieni de la București, de la putere sau din opoziție, și-au exprimat satisfacția pentru evenimentul istoric înregistrat azi.

Presate de evoluția evenimentelor din Ucraina, Republica Moldova și Georgia au urmat exemplul statului vecin și au depus joi și ele cerere de aderare la Uniunea Europeană, după mai mulți ani de negocieri și pregătiri intense.

ADVERTISING

Volodimir Zelenski a cerut marţi UE să aprobe intrarea rapidă a Kievului, în contextul invaziei ruse din ţara sa.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru că Franța deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Cererea va fi depusă oficial la Bruxelles în zilele următoare.

????????????????Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.Este o zi la care viitoarele generații se vor...

Publicată de Nicu Popescu pe Joi, 3 martie 2022


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇