Lider PNL: Cu PSD se conturează o majoritate mai mult decât confortabilă

Lider PNL: Cu PSD se conturează o majoritate mai mult decât confortabilă

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, la Antena 3, că PNL a decis depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă, după ce nu a reuşit să formeze o majoritate în Parlament. El spune că a doua decizie luată este flexibilizarea mandatului pentru formarea unei majorităţi stabile, şi a precizat că, din calculele făcute, o majoritate cu PSD este mult mai confortabilă decât una cu USR. PNL nu va renunţa să propună premierul, a mai arătat Roman.

”E o decizie clară deja asumată de PNL, domnia sa ne-a anunţat că nu a reuşit să strângă o majoritate, în urma discuţiei cu colegii s-a luat decizia de depunere am mandatului şi a doua decizie este de flexibilizare a mandatului”, a spus Florin Roman, amintind că PNl avea două decizii luate, şi anume desemnarea lui Florin Cîţu ca propunere de premier şi una în care excludeau orice discuţie cu PSD.

ADVERTISING

El a arătat că discuţiile vor fi cu partidele democratice, mai puţin AUR, ”astfel încât să avem un guvern cu puteri depline cât mai repede”. 

Florin Roman a afirmat că, din calculele pe care le-au făcut, ”o alianţă PNL-USR-UDMR ar înseamna în jur de 244 de voturi, o majoritate la limită, în timp ce, pe cealaltă variantă, cu cele 157 de voturi ale PSD, 120 voturi PNL şi 30 voturi UDMR, se conturează o majoritate mai mult decât confortabilă, care ar permite discuţii serioase despre o revizuire a Constituţiie”. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a ţinut să precizeze că liberalii nu vor renunţa la condiţia ca premierul să fie de la PNL. 

Deputatul PNL a mai spus că întreaga procedură de conturare a noului Guvern s-ar putea face în câteva zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇