Liberalii au propus, tot ei au respins. Proiectul care ar scoate UDMR din Parlament e retras

Liberalii au propus, tot ei au respins. Proiectul care ar scoate UDMR din Parlament e retras

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat luni că în şedinţa conducerii PNL a fost dat un vot de respingere pentru proiectul PNL privind ridicarea pragului parlamentar, înregistrându-se doar o abţinere.

„Am avut şedinţa Biroului Executiv, în care am discutat şi am supus votului respingerea proiectului de lege iniţiat de aproximativ 15 parlamentari PNL pentru ridicarea pragului parlamentar. A fost o respingere aproape unanimă, o singură abţinere”, a spus liderul liberal.

Nicolae Ciucă a arătat că, din dezbatere a reieşit foarte clar poziţia PNL pentru a menţine procesul de consolidare a democraţiei prin susţinerea unei reprezentativităţi cât mai mari la nivelul instituţiei parlamentare.

ADVERTISING

„De asemenea, a fost aprobată recomandarea retragerii acestui proiect”, a spus Ciucă.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu (PNL), declara recent că nu ar opta pentru creşterea pragului electoral.

Amintim că principalii inițiatori ai proiectului sunt Adrian Cozma (PNL) și Radu Cristescu (PSD). Aceștia susțineau că e nevoie de ridicarea pragului electoral de admitere în Parlament, de la 5% la 7% având în vedere fragmentarea politică de după ultimele alegeri și nevoia de stabilitate guvernamentală în contextul internațional actual.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acestea erau chiar argumentele folosite de președintele Klaus Iohannis pentru crearea coaliției de guvernare a PNL cu PSD, la scoaterea de la guvernare a USR, reluate și în discursul președintelui despre stabilitate la realizarea rocadei la guvernare și scoaterea UDMR de la guvernare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇