Lavrov a vorbit cu Blinken și a acuzat SUA și europenii că vor să provoace un conflict în Ucraina

Lavrov a vorbit cu Blinken și a acuzat SUA și europenii că vor să provoace un conflict în Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Washingtonul că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă, în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al Statelor Unite Antony Blinken, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe rus, citat de Reuters şi France Presse.

„Campania de propagandă lansată de Statele Unite şi aliaţii săi cu privire la o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei are ca scop provocarea, încurajând autorităţile de la Kiev” să se lanseze într-o „rezolvare militară a problemei Donbasului”, potrivit acestui comunicat, ce face referire la regiunea din estul Ucrainei de la graniţa cu Rusia unde forţele ucrainene se luptă de opt ani cu separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova.

ADVERTISING

Potrivit comunicatului rezumând convorbirea telefonică purtată sâmbătă cu Blinken, Lavrov a mai declarat că Washingtonul şi Bruxellesul au ignorat cerinţele de securitate cheie ale Rusiei.

Rusia a acumulat forţe militare în apropierea Ucrainei, alimentând temerile că ar putea să o invadeze. Moscova neagă astfel de planuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇