Klaus Iohannis a dezvelit statuia lui Brukenthal la Sibiu. Nu a spus nimic despre criză

Klaus Iohannis a dezvelit statuia lui Brukenthal la Sibiu. Nu a spus nimic despre criză

Preşedintele a mers, sâmbătă, la Sibiu, unde a dezvelit statuia baronului Samuel von Brukenthal. Klaus Iohannis a vorbit despre moștenirea lui Brukenthal și a reiterat teza educației, ca pilon pentru dezvoltarea României. Nu a spus însă nimic despre criza guvernamentală.

„Locul în care ne aflăm este cea mai bună ilustrare a forţelor care au contribuit la dezvoltarea Sibiului şi a perspectivelor sale. În cel mai amplu spaţiu public al comunităţii, între locurile spiritualităţii şi instituţiile locale, se ridică, de peste 200 de ani, reperele majore ale culturii şi europenităţii noastre: palatul, muzeul, colecţia şi biblioteca lui Samuel von Brukenthal”, a spus Klaus Iohannis.

Participare la ceremonia de dezvelire a statuii lui Samuel von Brukenthal

„Cultura, dorinţa de cunoaştere, preţuirea educaţiei sunt pilonii pe care s-au ridicat Sibiul şi multe alte comunităţi, începând cu Mărginimea, aici, în vecinătate, şi încheind cu marile centre universitare care generează prosperitate şi dezvoltare la Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova ori Bucureşti”, a mai afirmat şeful statului.

ADVERTISING

El a arătat că Samuel von Brukenthal a fost o mare personalitate a timpului şi locului în care a trăit.

"Noi avem o vorbă: «Omul sfinţeşte locul». Sunt convins că sunt mulţi astfel de oameni şi contribuţia lor reprezintă fundaţia pe care se poate ridica o comunitate în care tinerii să-şi găsească împlinirea", a menţionat Iohannis.

Vezi textele zilei pe Spotmedia:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇