Kelemen Hunor spune de ce a eșuat Cioloș și care sunt cele 3 opțiuni pe care le are acum

Kelemen Hunor spune de ce a eșuat Cioloș și care sunt cele 3 opțiuni pe care le are acum

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că premierul desemnat, Dacian Cioloș, nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției.

Astfel, spune el, șeful USR mai are acum 3 opțiuni: renunță la mandatul de premier, formează Guvern cu PSD și AUR, sau cere sprijin în Parlament pentru un guvern monocolor.

”Premierul desemnat, Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Prin urmare, el mai are trei opțiuni: 1. să renunțe la mandatul oferit de președinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocolor USR”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, UDMR consideră în continuare că, în loc de tactici tehnice pentru putere, este necesar să se formeze un guvern cât mai curând posibil.
”Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societății, găsind soluții urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creșterii prețurilor la energie și pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor.

Pentru noi, politica înseamnă în primul rând căutarea și reprezentarea binelui comun, îmbunătățirea condițiilor de trai și de siguranță al oamenilor. Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România și toți cetățenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenți la guvernare”, a punctat Kelemen Hunor.

ADVERTISING

Florin Cîțu a anunțat vineri că PNL nu se întoarce în coaliție alături de USR în acest moment și i-a trimis pe foștii parteneri să își găsească majoritatea la PSD și AUR.

Iar dacă premierul desemnat Cioloș nu va reuși să formeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, mai puțin AUR, a mai spus Cîțu.

Ulterior, liderul USR, Dacian Cioloş, a făcut apel la responsabilitatea PNL și le-a transmis liberalilor că mai au timp, până duminică, să se răzgândească și să refacă coaliția de guvernare.

ADVERTISING

În caz contrar, USR va propune Parlamentului, săptămâna viitoare, un guvern monocolor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇