Cîţu îl lasă pe Cioloș cu ochii în soare. După ce USR va eşua, va face negocieri cu toate partidele, în afară de AUR (Video)

Cîţu îl lasă pe Cioloș cu ochii în soare. După ce USR va eşua, va face negocieri cu toate partidele, în afară de AUR (Video)

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat, vineri, că PNL nu se întoarce în coaliție alături de USR, în acest moment, în care premierul desemnat e Dacian Cioloș, și i-a trimis pe foștii parteneri să își găsească majoritatea la PSD și AUR.

Anunțul vine în condițiile în care, la prima rundă de negocieri de miercuri, Cioloș a anunțat că noile discuții au loc abia astăzi, pentru că Florin Cîțu a cerut un răgaz să se consulte cu conducerea PNL. De altfel, de la desemnarea ca premier, Cioloș a clădit întreg calendarul negocierilor în funcție de programul ui Florin Cîțu.

ADVERTISING

”Dacă premierul desemnat Dacian Cioloș nu va reuși în urma discuțiilor să coaguleze majoritatea, PNL va demara negocieri cu toate partidele responsabile, excluzând AUR, pentru găsirea unei soluții. Haideți să așteptăm întâi să vedem ce se întâmplă. PNL are o singură variantă de a forma o majoritate în jurul PNL”, a spus Cîțu, întrebat dacă liberalii iau în considerare și alte nume de premier.

Cîțu și-a pus ochelarii și a citit de pe foaie decizia luată în BEX în legătură cu negocierile pentru noul guvern.

ADVERTISING

”Guvernul PNL condus de Florin Cîțu a fost demis în Parlament prin moțiune de cenzură. USR e parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR, obținând în favoarea moțiunii de cenzură 281 de voturi.

Votul pentru moțiune e politic și arată că o majoritate formată din USR, PSD și AUR s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective. Primul demers al majorității a fost sancționarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic al USR a însemnat ruperea coaliției. Votul USR a fost definitoriu în demiterea Guvernului.

ADVERTISING

Astfel, răspunderea politică în fața românilor revine în principal USR și în subsidiar majorității USR, AUR, PSD. În mod simetric, responsabilitatea politică pentru formarea unui nou guvern revine coaliției care a format majoritatea pentru demiterea Guvernului.

Negocierile pentru formarea noului guvern trebuie făcute în logica acțiunilor politice deja realizate. Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș are datoria morală față de români să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR. BEX decide că PNL solicită lui Dacian Cioloș și USR să facă întâi discuții cu cele 2 partide cu care a reuşit să facă o majoritate la moțiune”, a citit Cîțu grăbit de pe foaie.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 15 octombrie 2021

Declaraţia de azi vine în contextul în care ieri Florin Cîţu spunea că "soluţia viabilă" pentru România este refacerea coaliţiei în jurul PNL, iar USR trebuie "să recunoască greşeala de a vota moţiunea de cenzură".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇