Cioloș mai dă răgaz PNL până duminică să vină în guvern: Nu e momentul să stăm să pansăm egouri rănite. Noi mergem până la capăt

Cioloș mai dă răgaz PNL până duminică să vină în guvern: Nu e momentul să stăm să pansăm egouri rănite. Noi mergem până la capăt

Liderul USR, Dacian Cioloş, face în continuare apel la responsabilitatea PNL și le transmite liberalilor că mai au timp, până duminică, să se răzgândească și să refacă coaliția de guvernare.

În caz contrar, USR va propune Parlamentului, săptămâna viitoare, un guvern monocolor.

”Vom avea o ședință în care vom discuta programul de guvernare și lista de miniștri. Până duminică, când vom lua o decizie finală, PNL știe unde să ne găsească. Acum, nu mai târziu.

Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească. Oricum, noi suntem pregătiţi să mergem cu un guvern în Parlament, indiferent de ce se întâmplă, pentru că România are nevoie urgent de un guvern.

ADVERTISING

Nu e momentul acum să pansăm ego-uri rănite. Important este să discutăm, să avem discuţii pragmatice şi să oferim soluţii. Nu este PNL pregătit să ofere soluţii, nicio problemă, USR va face acest lucru şi ne vom asuma mandatul, până la capăt”, a declarat Cioloș.

Întrebat dacă va discuta cu PSD pentru a avea majoritate, în condițiile în care USR are doar 80 de parlamentari, Dacian Cioloș a respins această idee.

”Am spus de la început că USR nu va negocia cu PSD. PNL a negociat, au avut un Guvern împreună, nu trebuie să ne dea lecții. Noi am fost consecvenți”, a explicat Cioloș.

Totodată, liderul USR a anunțat că întâlnirea pe care o avea programată azi cu președintele PNL, Florin Cîțu, și cel al UDMR, Kelemen Hunor, în vederea negocierilor pentru refacerea coaliției de guvernare a fost anulată.

ADVERTISING

Decizia a fost luată după ce Florin Cîțu a anunțat vineri că PNL nu se întoarce în coaliție alături de USR în acest moment și i-a trimis pe foștii parteneri să își găsească majoritatea la PSD și AUR.

Iar dacă premierul desemnat Cioloș nu va reuși să formeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, mai puțin AUR, a mai spus Cîțu.

SpotMedia.ro v-a transmis, în format LIVE TEXT, declarația susținută de Dacian Cioloș

  • USR a avut un singur obiectiv. Să formeze un guvern. Am propus PNL și UDMR să refacem coaliția, am avut un program.
  • Din păcate, am constatat că PNL refuză o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis.
  • Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. USR, în aceste condiții, rămâne determinat să propună un guvern în Parlament.
  • Vom avea o ședință în care vom discuta programul de guvernare și lista de miniștri. Până duminică, când vom lua o decizie finală, PNL știe unde să ne găsească. Acum, nu mai târziu.
  • Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească. Oricum, noi suntem pregătiţi să mergem cu un guvern în Parlament, indiferent de ce se întâmplă, pentru că România are nevoie urgent de un guvern.
  • Nu e momentul acum să pansăm ego-uri rănite. Important este să discutăm, să avem discuţii pragmatice şi să oferim soluţii.
  • Nu este PNL pregătit să ofere soluţii, nicio problemă, USR va face acest lucru şi ne vom asuma mandatul, până la capăt!
  • Am spus de la început că USR nu va negocia cu PSD. PNL a negociat, au avut un Guvern împreună, nu trebuie să ne dea lecții. Noi am fost consecvenți.
  • Ați văzut că am încercat să negociem, dar premierul Cîțu nu a mai vrut să discutăm.
  • Noi ne asumăm responsabilitatea până la capăt, văd că PNL fuge de această responsabilitate.
  • Oamenii așteaptă decizii și un guvern, nu am văzut propuneri de la alte partide, am văzut doar speculații aruncate.
  • În ultima săptămână, singurul partid care și-a asumat responsabilitatea este USR, celelalte fac analize politice.
  • Eu aș susține pe oricine are o soluție în momentul de față. Noi am propus soluția pentru că nu am văzut să vină din altă parte.
  • Florin Cîțu a sabotat Guvernul, atunci când a dat afară miniștri fără discuții, când a introdus pe ordinea de zi o OUG fără consultări.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇