Kelemen Hunor: Nu sunt supărat pe Cîţu. Sunt lucruri de-acum 20 de ani, n-au nicio relevanţă

Kelemen Hunor: Nu sunt supărat pe Cîţu. Sunt lucruri de-acum 20 de ani, n-au nicio relevanţă

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că îl susţine pe premierul Florin Cîţu în ciuda infomaţiilor apărute în presă potrivit cărora a făcut închisoare în SUA timp de două zile pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Kelemen Hunor a declarat, luni, că ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani nu are relevanță în ecuația guvernării.

„Sunt lucruri care s-au întâmplat acum 20 de ani, n-au nicio relevanţă asupra actului de guvernare. Omul a plătit acolo unde a trebuit să plătească şi cât a trebuit să plătească.

ADVERTISING

Putea să recunoască, dar eu nu sunt supărat pe el din această cauză. Dacă guvernare nu merge bine, vom avea probleme cu toţii”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen consideră că „fără penali în funcții publice” sună bine, dar este nevoie de nuanțe.

„Chestia aia cu penali, fără penali în funcţii publice, sună foarte bine. Eu acum câţiva ani am spus: faceţi câteva nuanţe. Spuneţi că cei care au furat, că au fost prinşi în anumite situaţii în funcţii publice, să fie pedepsiţi.

E culmea să spui pentru un lucru de acum 20 de ani, un om care a recunoscut, să spui că nu mai poţi face politică”, a mai declarat liderul UDMR.

ADVERTISING

Context

În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîţu a recunoscut că a fost închis două zile în SUA. El a spus că a făcut o greşeală acum 20 de ani, când s-a suit băut la volan.

Acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence – conducere sub influenţa alcoolului). Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este foarte interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a explicat Cîţu.

ADVERTISING

Iată povestea dosarului penal al premierului Florin Cîţu din SUA

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇