Kelemen Hunor: Fără Ministerul Dezvoltării, UDMR nu rămâne în Guvern. Nu ne-am ridicat de la masă, dar nu neg că putem să fim împinși pe scări!

Kelemen Hunor: Fără Ministerul Dezvoltării, UDMR nu rămâne în Guvern. Nu ne-am ridicat de la masă, dar nu neg că putem să fim împinși pe scări!

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că dacă Uniunea pierde Ministerul Dezvoltării la rotativă nu va mai rămâne în Executiv.

”I-am sunat şi pe preşedintele Ciucă şi pe preşedintele Ciolacu, i-am informat despre deciziile noastre, despre poziţia noastră. Deci, în momentul în care ieri (duminică – n.red.) am primit acea ofertă publică, cunoşteau amândoi, cunoştea şi dl. Ciolacu care este poziţia noastră.

Nu vreau să speculez de ce în aceste condiţii am primit acea ofertă, sunt convins că este în interesul lor, este în interesul nostru, este în interesul ţării până la urmă să continuăm guvernarea împreună, dar nu în orice condiţii”, a declarat, luni, la Parlament, Kelemen Hunor.

ADVERTISING

El a menţionat că, după ce Marcel Ciolacu va fi desemnat premier, va fi responsabilitatea acestuia să formeze un guvern.

”Aşteptăm să ne spună ce doreşte, ce structură, ce coaliţie doreşte şi bineînţeles nu ne-am ridicat de la masă, nu ne ridicăm de la masă, dar eu nu neg că putem să fim împinşi pe scări, ca să mă exprim mai puţin academic, dar nu plecăm că nu de aceea am intrat în 2020 şi în 2021 în coaliţie să plecăm înaintea terminării mandatului. (...) Eu am spus că fără Ministerul Dezvoltării nu putem să continuăm, asta cunoaşte şi dl Ciolacu”, a subliniat liderul UDMR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kelemen a menţionat că după discuţiile de duminică s-a stabilit că luni la ora 17:00 se vor vedea din nou.

”Ştiu de această întâlnire, împreună am stabilit, dar de atunci nu am mai discutat cu dl. Ciolacu, cu premierul sigur că astăzi la şedinţa de guvern ne-am întâlnit. Vom vedea”, a arătat el.

Întrebat dacă este posibil un acord între Guvern şi UDMR ca, în cazul în care formaţiunea maghiară iese de la guvernare, să susţină anumite legi în Parlament, Kelemen a replicat: ”Nu există aşa ceva. Deci are majoritate coaliţia, şi fără noi are majoritate.

ADVERTISING

Deci în condiţiile în care ai majoritate nu ai nevoie de aşa ceva. Ar fi absolut ilogic din punct de vedere politic, inexplicabil, că pleci că ai fost împins în afara Guvernului şi apoi faci un acord parlamentar. Pentru ce?”.

Întrebat încă o dată dacă fără Ministerul Dezvoltării UDMR nu mai rămâne în Guvern, Kelemen a răspuns: ”Aţi înţeles corect”.

În urma discuțiilor dintre partidele din coaliție, la rotativă UDMR-ului i s-ar fi propus să păstreze Ministerul Mediului și să primească Ministerul Energiei, însă Kelemen Hunor a subliniat că fără Ministerul Dezvoltării UDMR nu rămâne în Guvern.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇