Joe Biden susţine că latino-americanii reprezintă viitorul SUA

Joe Biden susţine că latino-americanii reprezintă viitorul SUA

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a dat asigurări vineri că latino-americanii, care reprezintă aproape 20% din populaţia SUA, reprezintă viitorul ţării şi a considerat că este ridicol să se continue cu politicile preşedintelui şi rivalului său electoral Donald Trump.

„Nu încerc să profit, nu încerc să fiu amabil, voi sunteţi viitorul ţării. Vorbesc serios, chiar sunteţi”, a declarat Biden, într-un discurs susţinut la un eveniment cu liderii comunităţii hispanice în Las Vegas (statul Nevada).

Fostul vicepreşedinte şi-a exprimat convingerea că la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, la finalul cărora speră să-l învingă pe Trump, sunt multe în joc, din cauza a ceea ce Biden a numit „incompetenţa acestei administraţii”, informează EFE.

Biden s-a referit la efectele pandemiei de coronavirus în cadrul comunităţii hispanice, care împreună cu cea afro-americană a fost una dintre cele mai afectate de COVID-19, care a provocat peste 213.000 de decese şi 7,6 milioane de îmbolnăviri în SUA.

Candidatul democrat a estimat că 40.000 de latino-americani din SUA au murit din cauza virusului, iar trei milioane şi-au pierdut locurile de muncă.

„Una din trei afaceri latino-americane s-a închis”, a adăugat Biden, care a cerut să se pună capăt ciclului în care comunitatea hispanică rămâne în urmă atunci când lucrurile merg bine şi este prima care are probleme atunci când lucrurile merg prost.

ADVERTISING

În opinia lui Biden, comunitatea hispanică poate "determina rezultatul acestor alegeri nu doar pentru preşedinte, ci şi pentru Senat şi Congres".

Potrivit unui sondaj publicat vineri de Centrul Pew, Biden se bucură de sprijinul a 63% dintre potenţialii alegători hispanici, comparativ cu 29% care ar vota pentru realegerea lui Trump.

Conform acestui sondaj, realizat între 30 septembrie şi 5 octombrie, democratul are un avans general de zece puncte procentuale în faţa lui Trump, cu 52% din intenţiile de vot, faţă de 42% atribuite preşedintelui în exerciţiu.

ADVERTISING

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇