Italia: persoanele nevaccinate au un risc de 25 de ori mai mare să ajungă la ATI, dacă iau Omicron

Italia: persoanele nevaccinate au un risc de 25 de ori mai mare să ajungă la ATI, dacă iau Omicron

Cei care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 au un risc de 25,6 ori mai mare decât persoanele vaccinate cu trei doze să facă o formă gravă a bolii și să ajungă în Terapie Intensivă, potrivit Institutului Naţional de Sănătate (ISS) din Italia.

Rata de internare în ATI este de 23 la 100.000 de persoane nevaccinate, comparativ cu cele vaccinate de peste 120 de zile (1,5) sau cu cele care au primit şi doza booster (0,9), potrivit datelor ISS.

Italia a înregistrat joi un record de contagieri, 220.000 noi infecţii, astfel încât ţara însumează 7 milioane de cazuri din februarie 2020 şi 138.697 de decese.

„Dacă cifrele cresc în ritmul a între 200-250.000 de infecţii pe zi (…) până la primăvară probabil peste 95 % dintre italieni, vaccinaţi sau trecuţi prin boală, vor atinge imunitatea colectivă”, a declarat Matteo Bassetti, directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova.

Treisprezece regiuni şi două provincii autonome din Italia se vor afla de luni în „zona galbenă”, nivelul doi din patru al sistemului naţional de restricţii împotriva pandemiei, ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron.

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă. Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

ADVERTISINGÎn fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇