Israelul spune adio epocii Netanyahu. Azi e vot în Parlament pentru noul guvern

Israelul spune adio epocii Netanyahu. Azi e vot în Parlament pentru noul  guvern

Israelul se pregăteşte duminică să deschidă o nouă pagină din istoria sa, cu un vot aşteptat al Parlamentului (Knesset) pentru a aproba o ”coaliţie a schimbării”, înainte de încheierea mandatului premierului Benjamin Netanyahu, cel mai îndelungat din istoria ţării.

Knesset-ul se reuneşte în sesiune specială de la ora locală 16:00 (13:00 GMT) pentru a le permite liderului Opoziţiei Yair Lapid, precum şi liderului dreptei radicale Naftali Bennett, să-şi prezinte echipa, care va face obiectul unui vot în cursul serii, relatează AFP.

Această coaliţie eterogenă – reunind două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă – a întrunit majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Şi, cu excepţia unei schimbări de ultim moment, coaliţia ar urma să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va încheia mandatul lui Benjamin Netanyahu, care a fost şeful guvernului timp de 12 ani fără întrerupere.

Confruntat timp de un an cu un proces de corupţie, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, a fost ţinta unei noi manifestaţii de protest sâmbătă seara.

Vezi şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

/* Cod Tracking WhitePress */ /* End Cod Tracking WhitePress */