Iohannis vine cu o veste bună pe Schengen: Stăm hotărâți până în ultimul moment (Video)

Iohannis vine cu o veste bună pe Schengen: Stăm hotărâți până în ultimul moment (Video)

Pe ultima sută de metri a negocierilor pentru Schengen, președintele Klaus Iohannis se întâlnește din nou cu cancelarul austriac Karl Nehammer, în capitala Albaniei, la Summit-ul UE-Balcanii de Vest.

Șeful statului a dat o veste bună, și anume a confirmat că subiectul Schengen a fost inclus pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene, astfel că joi vom avea o decizie.

Până atunci, a subliniat Iohannis, se poartă negocieri intense.

„Încă se discută, se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo, sigur că se va discuta in extenso această chestiune, până atunci este nevoie încă de negocieri și noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi.

ADVERTISING

În continuare se discută și se negociază și nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment.

O decuplare (de Bulgaria - n.red.) este, sigur, o chestiune care s-a mai discutat și speranța mea e să avem o decizie pozitivă și să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”, le-a spus Iohannis jurnaliștilor, înainte de a intra la lucrările Summit-ului UE-Balcanii de Vest.

Declarații de presă susținute înaintea participării la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest

Amintim că aderarea României încă este în balanță, din cauza opoziției Austriei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Viena sunt în aceste zile ministrul de Interne, Lucian Bode, trimis cu mandat chiar de Klaus Iohannis, după cum a relatat SpotMedia luni, și șefa Senatului, Alina Gorghiu.

Iată şi cum ne ajută Bruxelles-ul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇