Iohannis se întâlnește cu Vela și Arafat. CNSU, aşteptat să decidă unde terasele şi cluburile se vor închide la 23:00

Iohannis se întâlnește cu Vela și Arafat. CNSU, aşteptat să decidă unde terasele şi cluburile se vor închide la 23:00

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a analiza situaţia generată de pandemie.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este aşteptat să decidă zonele unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23:00.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că joi se întâlneşte, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru ”o analiză la zi” a situaţiei generate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISING

Întâlnirea ar urma să aibă loc la ora 14:00.

Discuţia vine în condiţiile în care preşedintele a catalogat situaţia ca fiind ”extrem de gravă”.

Ce noi restricții au primit aprobarea Guvernului. S-a renunțat la cele privind plajele - Document

”Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum.

Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a epidemiei”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

1.182 de cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore: 377 de pacienți sunt la ATI (Infografice)

Peste o mie de cazuri

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, zilnic, de mai bine de o săptămână, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce specialiştii au spus în repetate rânduri că, în Bucureşti, dar şi în unele zone din ţară, situaţia locurilor de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu coronavirus este problematică.

Nelu Tătaru anunță câte paturi avem în ATI și câți dintre pacienții COVID-19 din Terapie Intensivă sunt intubați

ADVERTISING

Din cauza faptului că de opt săptămâni numărul de îmbolnăviri creşte constant, autorităţile au impus noi măsuri, între acestea fiind purtarea măştii de protecţie în locuri deschise, dacă este aglomeraţie,  dar şi închiderea teraselor şi a cluburilor la ora 23:00.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, că locurile şi intervalele orare în care masca este obligatorie în spaţii deschise vor fi stabilite de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiilor de Sănătate Publică, în timp ce închiderea teraselor şi a altor localuri se va dispune de către CNSU.

Iohannis: Cu siguranță școala nu va începe în condiții normale. Când vom ști care e planul concret

”Urmează să aibă loc o şedinţă CNSU unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial - administrative unde se va aplica restricţie de orar de lucru sau activitate a unor amplasamente şi acest lucru va avea loc cel mai probabil mâine”, a anunţat Arafat, miercuri seară.

Arafat a precizat că închiderea teraselor la ora 23.00 nu se va dispune pentru întreaga ţară, ci doar pentru acele judeţe sau zone – cum ar fi cele turistice – unde sunt aglomerări mari de persoane şi riscul epidemiologic este ridicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇