Iohannis: Cu siguranță școala nu va începe în condiții normale. Când vom ști care e planul concret

Iohannis: Cu siguranță școala nu va începe în condiții normale. Când vom ști care e planul concret

Cum nu sunt semne că pandemia de SARS-CoV2 va dispărea până în luna septembrie, noul an școlar va începe atipic, cel mai probabil într-un sistem hibrid care presupune și educație online și prezență fizică la școală, dar cum arată concret planul vom afla abia într-o săptămână sau două, a anunțat președintele Iohannis.

“Această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi implicit a noului an universitar este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii, unor scenarii.

ADVERTISING

Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare când sper să putem contura câteva scenarii pe care le spunem apoi public”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Totuși, președintele a dat câteva detalii.

“Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea.

Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil şi în funcţie de condiţiile locale vom avea mai mult şcoală normală, cu elevii la şcoală sau mai mult online sau sistem mixt. Ce se va întâmpla va fi stabilit într-o săptămână sau două. Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranţa copiilor, a cadrelor didactice şi pentru a asigura un proces educaţional de bună calitate”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇