Iohannis s-a dus pe bicicletă la Cotroceni (Galerie foto)

Iohannis s-a dus pe bicicletă la Cotroceni (Galerie foto)

Preşedintele Klaus Iohannis s-a dus pe bicicletă, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni.

Îmbrăcat într-o ţinută lejeră şi purtând casca de protecţie, Klaus Iohannis s-a deplasat cu bicicleta pe un traseu unde sunt amenajete piste de biciclete.

bici-klaus-semafor
Foto: Administrația Prezidențială

A trecut pe mari artere ale Capitalei, cum ar fi Calea Victoriei şi Bd Elisabeta. În unele locuri, el a fost nevoit să se ferească din cauza copacilor.

bici-klaus
Foto: Administrația Prezidențială

Iohannis a fost flancat pe tot drumul de angajaţi SPP, aflaţi şi ei pe bicicletă.

ADVERTISING

Menţionăm că preşedintele a preferat o bicicletă electrică pentru această plimbare matinală, dar angajaţii SPP au avut variante clasice, care se bazează doar pe pedale.

bici-klaus-cotroceni
Foto: Administrația Prezidențială

Şeful statului a mai mers la Palatul Cotroceni cu bicicleta în luna aprilie, când s-a alăturat campaniei "Vinerea Verde".

"Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ sau chiar să meargă pe jos, este sănătos şi decongestionează traficul", spunea şeful statului pe 23 aprilie.

În iunie, preşedintele Iohannis a mers pe bicicletă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată în Parcul Herăstrău.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇