Iohannis s-a plimbat cu barca prin Parcul Național Comana și i-a dat nota 10 (Galerie foto)

Iohannis s-a plimbat cu barca prin Parcul Național Comana și i-a dat nota 10 (Galerie foto)

Președintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, o vizită în Parcul Național Comana, unde i-au fost prezentate proiectele avute în vedere pentru reabilitarea, amenajarea și punerea în valoare a acestei rezervații din Giurgiu.

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu (PNL), i-a explicat lui Iohannis că a fost făcută reconstrucția ecologică a Bălții Comana și se are în vedere amenajarea unui traseu pentru biciclete care să lege Bucureștiul de Dunăre, prin Parcul Național Comana.

Traseele de bicicletă ar urma să tranziteze și două zone deosebite, și anume cele 250 de hectare de ghimpe și 210 hectare de bujor sălbatic.

iohannis-comana-preot
Foto: captură video presidency.ro

Se are în vedere amenajarea unei parcări care să includă și stații de alimentare pentru mașinile electrice. În weekenduri la Comana ajung până la 800 de mașini, iar actuala parcare nu face faţă.

ADVERTISING

La finalul prezentării proiectelor, Beianu i-a cerut fostului profesor de fizică să îi dea o notă.

”Vă dau nota 10, domnule președinte”, a răspuns râzând Iohannis.

iohannis-discurs-comana
Foto: Inquam Photos/George Calin

Iohannis: Cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice

Înainte să facă o plimbare cu barca, Iohannis a susținut un scurt discurs în care a vorbit despre schimbările climatice.

”Am venit astăzi aici, în acestă zonă frumoasă, pentru a face ce am început deja cu dl președinte al Consiliului Județean, să discutăm despre proiectele de reabilitare, amenajare și punere în valoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar prin vizita mea vreau să atrag atenția asupra importanței acestor zone protejate. Au o importanță deosebită pentru mediu, dar și dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schibărilor climatice.

Suntem într-o zi foarte călduroasă, dar pădurea menține temperatura un pic mai joasă. Similar, când avem furtuni, zonele de pădure rețin apa. Cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice.

Am avut foarte multe fenomene meteorologice ieșite din comun. Cred că trebuie să conștientizăm importanța acțiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar în același timp să protejăm mediul”, a spus Iohannis.

iohannis-comana
Foto: captură video presidency.ro

El consideră că pentru bucureșteni Comana e ca un parc din Capitală, având în vedere că e foarte aproape și se ajunge ușor.

ADVERTISING

După discurs, președintele s-a plimbat cu barca pe Lacul Comana.

iohannis-barca-comana
Foto: Inquam Photos/George Calin

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇