Iohannis pleacă azi într-o vizită oficială în Elveţia

Iohannis pleacă azi într-o vizită oficială în Elveţia

Preşedintele României, Klaus Iohannis, face, joi, o vizită oficială în Elveţia, la invitaţia omologului său, preşedintele Guy Parmelin.

”În cadrul vizitei, preşedintele României va avea consultări politice cu preşedintele Guy Parmelin. Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi preşedinţi se află consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum şi a cooperării sectoriale”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, se va discuta despre cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii.

Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi cooperarea româno-elveţiană în cadrul organizaţiilor internaţionale.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇