Iohannis, la Budapesta: Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate (Video)

Iohannis, la Budapesta: Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Budapesta, că în discuţiile cu omologul său ungar, Katalin Novak, a exprimat disponibilitatea deplină a autorităţilor române de a acţiona pentru consolidarea dialogului şi a cooperării bilaterale, spunând că „este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate”.

„Vizita mea astăzi la Budapesta, la invitaţia doamnei preşedinte Katalin Novak, constituie un semnal important privind dezvoltarea viitoare a relaţiei noastre bilaterale. (…) Am exprimat disponibilitatea deplină a autorităţilor române de a acţiona pentru consolidarea dialogului şi a cooperării bilaterale şi de a oferi şi mai multă substanţă parteneriatului strategic dintre ţările noastre.

ADVERTISING

România urmăreşte ca acest dialog să aibă o dinamică pozitivă, de dezvoltare şi aprofundare, în interesul tuturor cetăţenilor noştri, indiferent de originea lor etnică. România promovează o abordare deschisă, transparentă, pragmatică, bazată pe încredere reciprocă. Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate", a spus Iohannis în cadrul declaraţiei de presă comune.

În context, şeful statului român a punctat că persoanele care aparţin minorităţilor naţionale contribuie la crearea şi consolidarea unor punţi de legătură între statul de cetăţenie şi statul înrudit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Trebuie să existe pe ambele părţi hotărârea de a privi viitorul relaţiilor noastre într-o perspectivă axată pe dezvoltare, cooperare, identificarea elementelor care ne unesc şi a intereselor similare, mai degrabă decât a celor care le dezbină. Am subliniat că persoanele care aparţin minorităţilor naţionale contribuie la crearea şi consolidarea unor punţi de legătură între statul de cetăţenie, singurul care are răspundere pentru protecţia drepturilor acestora, şi statul înrudit", a spus Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Klaus Iohannis face, miercuri, o vizită oficială în Ungaria, la invitaţia preşedintelui Katalin Novák. Este prima vizită a unui preşedinte român la Budapesta în ultimii 14 ani.

Declarații de presă comune cu Președintele Ungariei, Katalin Novák

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇