Iohannis, către cei care l-au criticat că a pus guvern PSD-PNL: E cel mai stabil și performant din ultimii destul de mulți ani (Video)

Iohannis, către cei care l-au criticat că a pus guvern PSD-PNL: E cel mai stabil și performant din ultimii destul de mulți ani (Video)

Președintele Klaus Iohannis consideră că a luat cea mai bună decizie posibilă când a numit guvernul PNL-PSD-UDMR, despre performanțele căruia are numai lucruri bune de spus.

„Atunci când am încurajat formarea acestei colaiții, lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul este cel mai stabil și performant guvern din ultimii destul de mulți ani. Imaginați-vă cum arăta România în perioadă de război la graniță, criză energetică, criza economică, inflație, cu un guvern subțire, care se impune greu”, a spus Iohannis.

ADVERTISING

Întrebat de evaluarea miniștrilor la 6 luni, care se apropie îndată, șeful statului a subliniat că nu susține acest demers în perioade de criză.

„Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu chiar dacă am opinii personale despre fiecare în parte. Îi voi spune premierului dacă mă va întreba. Nu m-a întrebat până acum.

Cred că nu stăm rău și nu aș recomanda așa niște evaluări acum, în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniștri nu performează, premierul are la dispoziție texte constituționale să solicite schimbarea lui. Nu cred că ne face bine o mare discuție, care e mai bun ministru și care este mai slab ministru”, a adăugat președintele.

ADVERTISING

Jurnaliștii l-au întrebat și ce scenariu vede pentru 2024, dar și dacă el crede că va rezista până atunci coaliția de guvernare.

„Această coaliție va rezista până în 2024, dacă vor fi candidați comuni sau nu, nu s-a discutat din câte știu eu, și cam știu ce se discută. Este o variantă, este, evident, și cealaltă variantă ca fiecare să meargă pe listă proprie, însă între partide să existe înțelegerea să se continue și după alegeri această coaliție. Asta depinde de două lucruri: de rezultatele concrete, deci de cât de mulțumiți sunt românii de guvern, și de vot”, a conchis Iohannis.

Declarații de presă susținute la finalul vizitei la Spitalul Clinic Colentina din București

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇