Iohannis a decorat și medaliat sute de militari, polițiști și diverse instituții sau civili, cu ocazia Zilei Naționale

Iohannis a decorat și medaliat sute de militari, polițiști și diverse instituții sau civili, cu ocazia Zilei Naționale

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți mai multe decrete prin care a conferit o serie de decorații și medalii, în semn de apreciere, pentru sute de cadre din armată și poliție, dar si pentru diverse instituții, printre care și Biserica Ortodoxă Română.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale decorațiile sunt oferite cu prilejul Zilei Naționale a României.

În cazul militarilor și polițiștilor, printre argumentele invocate se menționează înalta apreciere a serviciilor excepționale sau deosebite pe care le-au adus cei decorați instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate.

ADVERTISING

Vezi lista completă AICI.

Tot marți, președintele Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare ”în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, în calitate de voluntari, în echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență”.

Vezi lista completă AICI.

În plus, ”în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării și promovării memoriei evenimentelor și participanților la înfăptuirea unității naționale și a statului român modern, contribuind la apărarea și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire, Președintele României a conferit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” mai multor persoane și instituții, printre care și BOR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi lista completă AICI.

De asemenea, ”în semn de apreciere pentru activitatea de studiere, promovare și păstrare vie a evenimentelor și participanților la Războiul pentru Întregirea Neamului, contribuind la apărarea și perpetuarea memoriei sacrificiului uman dintre 1916-1919, Președintele Klaus Iohannis a conferit Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” unor instituții și muzee militare, precum și unor persoane cu funcții din cadrul acestora.

Vezi lista completă AICI.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇