Marius Manole a dus înapoi la Cotroceni decorația primită de la Iohannis: Mi s-a reproşat că această medalie este dată de România, de ţară. Eu nu cred asta!

Marius Manole a dus înapoi la Cotroceni decorația primită de la Iohannis: Mi s-a reproşat că această medalie este dată de România, de ţară. Eu nu cred asta!

Actorul Marius Manole a înapoiat, luni, la Palatul Cotroceni decoraţia Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler primită în anul 2016 de la preşedintele Klaus Iohannis.

”Mie mi se pare că este un moment foarte periculos pentru România. A mai fost în acest moment. Acum chiar e periculos. Am fost întrebat de ce fac asta? Pentru că munca mea şi meritele mele rămân oricum fără această medalie.

Mi s-a reproşat că această medalie este dată de România, de ţară. Eu nu cred asta pentru că nu a fost întrebat fiecare cetăţean dacă Marius Manole trebuie să primească, e decizia unor oameni, tot din Guvern. (…) O instituţie care pe mine nu mă mai reprezintă de foarte mult timp şi cred că nu am de ce să nu fac acest gest.

ADVERTISING

În primul rând, mie mi-a anulat domnul Iohannis cu această decizie a domniei sale de a gira acest guvern PSD-PNL toate zilele în care am stat în piaţă, în care am luptat pentru Legile Justiţiei, pentru ca Constituţia noastră să fie respectată.

Ce se întâmplă acum ne întoarcem în timp şi avem un PSD care intră pe covorul roşu în Guvern pe uşa din faţă, acest partid care se declară reformat şi care cu siguranţă nu este reformat, aşa că eu zic că acest ordin trebuie să rămână aici la Administraţia Prezidenţială, pentru că mie nu-mi foloseşte la nimic", a spus Manole, la intrarea de la Palatul Cotroceni.

INSTANT_MARIUS_MANOLE_COTROCENI_01_INQUAM_Photos_O
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Manole a reiterat că pentru el preşedintele Klaus Iohannis este un "trădător".

ADVERTISING

"L-am votat pe domnul Iohannis, l-am susţinut pe domnul Iohannis, am crezut în domnul Iohannis, am crezut că este singura cale spre o Românie europeană şi democrată în care lucrurile să funcţioneze şi Justiţia să fie liberă.

Iată că votul meu a fost înşelat şi cineva mi-a spus: dacă nu ţi-ai dat seama în 2016 că susţii un preşedinte să-şi fie ruşine. Nu, nu mi-e ruşine. În momentul acela, nu era nimic atât de grav şi lucrurile nu erau aşa şi Iohannis era Iohannis. Iată că între timp lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISING

Mi se un gest de igienă să sancţionezi pe cineva, chiar dacă l-ai susţinut. Susţinerea nu vine necondiţionată, nu vine la pachet. Dacă am votat, poţi să vinzi şi ţara că eu doar te-am votat şi te susţin până la capăt. Nu, pentru că este de datoria noastră să fim vigilenţi şi să avem grijă de ţara noastră", a explicat actorul.

INSTANT_MARIUS_MANOLE_COTROCENI_05_INQUAM_Photos_O
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

El a arătat că a ales să facă acest gest luni, în contextul consultărilor care urmează la Palatul Cotroceni privind desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru.

Manole a vorbit şi de momentele în care s-a simţit dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis.

"Primul moment a fost când a demis-o pe Codruţa Kovesi. Acela a fost primul meu semnal de alarmă, iar acum cu domnul Cîţu, ce a făcut cu marea echipă câştigătoare care a reuşit să ducă România în cea mai mare criză politică de când suntem noi. Acesta a fost motivul pentru care am zis gata. Cred că este momentul ca Iohannis să şi plece, dacă e să mă întrebaţi pe mine", a spus actorul.

INSTANT_MARIUS_MANOLE_COTROCENI_04_INQUAM_Photos_O
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇