Iohannis a dat undă verde bugetului pe 2023, în ciuda criticilor

Iohannis a dat undă verde bugetului pe 2023, în ciuda criticilor

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde bugetului pe 2023, un buget lăudat ca premieră de Nicolae Ciucă, dar despre care Opoziția și experții avertizează că e bazat pe cifre nerealiste.

Potrivit unui comunicat remis SpotMedia.ro, printre decretele promulgate luni de șeful statului se numără și cele pentru promulgarea Legii bugetului de stat și Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2023 a fost adoptat în urmă cu 5 zile de Parlament cu 251 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi trei abţineri.

ADVERTISING

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în plen că este pentru prima oară în România când bugetul este aprobat înainte de jumătatea lunii decembrie. În schimb, cei de la USR a votat împotriva unui buget „mincinos” şi „inflaţionist”, de pe urma căruia doar cei „speciali” vor beneficia.

Și Consiliul Fiscal a anunțat că are dubii mari referitor la cât de realiste sunt cifrele din buget.

În absența unor politici credibile care să sprijine realizarea consolidării fiscal-bugetare pe termen mediu și prin creștere de venituri fiscale, balanța riscurilor este înclinată în direcția înregistrării unor deficite mai ridicate decât cele preconizate pentru anii următori, au estimat specialiștii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și un interviu în care fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui explică ce probleme sunt: Șmecheria coaliției privind pensiile speciale: nu există! Ce ascunde bugetul pe 2023 - Interviu video cu Claudiu Năsui


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇