Indignare la Londra, unde o deputată care își lua copiii cu ea în Parlament a fost anunțată să nu o mai facă

Indignare la Londra, unde o deputată care își lua copiii cu ea în Parlament a fost anunțată să nu o mai facă

Legislatorii britanici au reacţionat cu indignare, miercuri, după ce deputata laburistă Stella Creasy a fost anunțată formal să nu-şi mai aducă bebeluşul de trei luni în Camera Comunelor.

Creasy, mamă a doi copii, a invitat Parlamentul britanic să revină „în secolul al XXI-lea”, după ce a primit de la conducerea forului o atenţionare pe e-mail că legislaţia interzice aducerea copiilor la dezbateri.

Stella Creasy - care nu şi-a luat concediu de maternitate - a primit atenţionarea după ce s-a prezentat marţi la o dezbatere împreună cu fiul ei cel mic, Pip, care s-a bucurat de laude din partea altor legislatori.

Preşedintele Camerei, Sir Lindsay Hole, este presat acum să clarifice această chestiune, întrucât în trecut s-a permis prezenţa bebeluşilor în for.

"Mamele din 'mama tuturor parlamentelor' nu se pot face observate sau auzite", a reclamat Creasy după primirea mesajului.

"E cam bizar pentru mine, pentru că am doi copii şi i-am mai luat pe amândoi cu mine în Parlament, ca să mă asigur că oamenii din circumscripţia mea sunt reprezentaţi", a declarat ea pentru Sky News.

Atât Pip, care încă este alăptat, cât şi fiica puţin mai mare a Stellei Creasy au luat parte cu regularitate la sesiunile Camerei comunelor.

Deputatul laburist Alex Davies Jones a denunţat regulamentul ca fiind "complet contradictoriu", după ce Sir Lindsay a asigurat-o pe Creasy că totuşi poate să-şi alăpteze pruncul în sala de dezbateri.

Deputata ecologistă Caroline Lucas a calificat la rândul ei regulamentul drept "absurd" şi a subliniat că "trebuie neapărat schimbat", menţionând că bebeluşii sunt "mult mai puţin deranjanţi decât mulţi aleşi care fac gălăgie".

Stella Creasy a primit respectivul mesaj de la secretarul privat al vicepreşedintei Camerei, Eleanor Laing, în urma dezbaterii pe parcursul căreia s-a putut constata că Pip este cuminte.

Conservatorul Paul Maynard, fost secretar de stat pentru transporturi, a ţinut de altfel, în cursul şedinţei de marţi, să-l "felicite pe Pip pentru decizia raţională de a adormi în timpul discursului mamei sale".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇