Începe oficial lupta pentru șefia PNL, Orban și-a depus candidatura: Eu reprezint o certitudine pentru partid

Începe oficial lupta pentru șefia PNL, Orban și-a depus candidatura: Eu reprezint o certitudine pentru partid

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și actualul lider al PNL, și-a depus, joi seara, moțiunea prin care candidează la un nou mandat la șefia PNL.

El a menționat că reprezintă o certitudine pentru formațiunea politică pe care o conduce.

„Eu reprezint o certitudine pentru PNL. Aproape toți membrii PNL mă cunosc. Știu cine sunt. Ce am făcut pentru PNL de-a lungul celor 30 ani de carieră. Știu că m-am luptat constant pentru promvoarea ideilor liberale, pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrogade ale formațiunilor politice născute din fostul Partid Comunist. M-am luptat sistematic pentru a contribui la o guvernare care să asigure dezvoltarea României și să fie bazată pe valorile liberal-conservatoare”, a declarat președintele liberalilor la depunerea oficială a candidaturii.

ADVERTISING

Orban a vorbit și despre obiectivul său „extrem de ambițios”:

„O Românie puternică, care să fie o putere economică la nivel european. O Românie inteligentă, care să fructifice la maxim inventivitatea poporului român. Ne dorim o Românie care să aibă cu adevărat șansa de a oferi fiecărui român posibilitatea de a se realiza în viață aici, în România”.

Anunță nou turneu electoral

Șeful Camerei Deputaților a anunțat că va pleca într-un nou turneu electoral în toate filialele județene, pentru a-și prezenta moțiunea și pentru a obține susținerea acestora.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Practic, campania se va desfășura până în 15 septembrie. Fiecare filială trebuie să se pronunțe asupra moțiunii. Pot sprijini una sau alta (moțiune - n.red.), prin vot secret. (...) Am încredere în membrii PNL”, a adăugat el.

Apoi, el i-a lăudat pe colegii săi de partid:

„PNL este total diferit față de cum a arătat în ultimele 2-3 lun. PNL are membri de calitate, oameni cu prestigiu profesional, oameni de caracter, care sunt apreciați în comunitate, care-și respectă cuvântul, oameni consecvenți, care-s cu adevărat reprezentanți de seamă ai PNL. Avem sute de primari care sunt modele de performanță. Cei mai mulți au schimbat radical comunitățile locale pe care le conduc”, a mai declarat acesta, între altele.

ADVERTISING

Puteți urmări integral declarațiile lui Ludovic Orban aici:

Ludovic Orban depune moțiunea de candidatură pentru șefia PNL.

Ludovic Orban depune moțiunea de candidatură pentru șefia PNL.

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 19 august 2021

Ce conține moțiunea

Potrivit News.ro, moţiunea prin care Ludovic Orban vizează un nou mandat de preşedinte al PNL cuprinde o serie de măsuri atât pe plan intern, pentru creşterea vizibilităţii şi performanţei partidului şi clarificarea doctrinară, cât şi pentru guvernare, unde propune o serie de principii precum transparenţă, competenţă, integritate.

De asemenea, Orban propune organizarea de refendumuri interne pentru luarea deciziilor importante, pe modelul celor de la USR.

Totodată, el propune o doctrină liberal conservatoare, dar și consolidarea PNL ca lider al dreptei din România.

Nu în ultimul rând, el promite repararea legilor justiţiei modificate în legislatura trecută dominată de PSD şi UDMR.

Iată și articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇