Marcel Ciolacu s-a lăudat la TV că are o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, pe tema PNRR, însă Guvernul îl contrazice

Marcel Ciolacu s-a lăudat la TV că are o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, pe tema PNRR, însă Guvernul îl contrazice

Premierul Florin Cîţu nu are în această săptămână în program o întâlnire cu preşedintele PSD, a transmis luni Guvernul, după ce Marcel Ciolacu a declarat că ar fi stabilit că luni cel doi vor discuta despre întâlnirea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână”, a anunţat luni Guvernul.

Marcel Ciolacu a reluat duminică seară, la Antena3, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate în acest sens premierului de către comisarii europeni.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a povestit, duminică seară, într-o emisiune televizată, că a fost contactat de către premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discuţia a durat „maxim un minut”.

„A fost o discuţie foarte scurtă. (...) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (...) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.red.). a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu, la Antena3. 

ADVERTISING

„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să „stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite „specialiştii” să discute cu cei care lucrează la PNRR. El a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului. 

„Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

ADVERTISING

Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇